Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '09

 
Kategori
Blog
 

Blog yazan mı daha çok okunuyor, köşe yazan mı?

Blog yazan mı daha çok okunuyor, köşe yazan mı?
 

Yazdığımız yer Türkiye’nin en saygın gazetelerinden birinin internet sitesi. Bazen türüne göre yazılar, köşe yazarlarının hemen altında yer alan bölgelerde yayınlanıyor. Yani onlarla birlikte, ama daha dar bir bölgede görüntüleniyor.

Günlerdir düşündüğüm olay da bu.

O sayfada, o kişi ile birlikte yer aldığımız için mi okunuyoruz? Yoksa yazımız o sayfada yer aldığı için mi? Veya söz konusu sayfada yer alan yazar yazımızı okuyanlar tarafından da izleniyor mu? Bu bağlamda yazarın okunmasına bir katkımız oluyor mu? Yazarın, bizim okunmamıza katkısı ne kadar? Yazar/lar, yazımızı okuyor mu?

Biraz daha genişletelim. Örneğin bahse konu yazarın hemen yanında yer alan yazımıza konulan sayaç, yazarın metnine de konularak istatistik yapılsa, görüntülenme sayımızın yazarınkine ulaşabileceğini düşünüyor musunuz? Eşit sayıda mı okunuruz? Yoksa okunma sayımız bahse konu yazarınkini geçer mi? Geçmesi halinde yazar açısından durum bir olumsuzluk yaratabilir mi?

Birinin diğerinden daha fazla okunduğunu gösteren bu sayılar, birinin diğerinden daha mı iyi yazdığını gösterir?

İsim mi okunuyor, yazı mı? Eğer isim okunuyorsa, iyi yazmanın, yazılarla fikir ve proje üretmeye katkı yapmanın bir anlamı kalıyor mu? Durum, ‘ceketimi atsam seçimi kazanır’ söylemiyle aynı mı?

Yok, eğer isimden önce yazı geliyorsa, Türkiye’de yayın hayatında bulunan onca gazete, dergi ve süreli yayının yetkilileri için bu mekânda, her biri birbirinden değerli fikirleriyle yeni alanlar, yeni girişler, yeni politikalar geliştirme uğraşı ile kalem oynatanlar, var olan ya da yeni bir mecraya kaynak olamazlar mı?

Ve son bir soru: İyi yazmak nedir?

Ne dersiniz?

Not: Sanki benzeri bir yazıyı daha önce okumuş ya da yazmışım gibi hissediyorum.

 
Toplam blog
: 340
: 1591
Kayıt tarihi
: 10.03.08
 
 

Basınla ilgili bir kuruluşda çalışmaktayım. Uzun yıllar basınla ilgili konularda danışmanlık yapt..