Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '06

 
Kategori
Blog
 

Blog yazarları ne için buluşacaklar?

Blog yazarları ne için buluşacaklar?
 

Fikir sahipliğini blog yazarımız Tuğba'nın yaptığı ve birçok blog yazarı ile Milliyet blog'un A takımının da destek verdiği "blog'cu buluşması" fikrine tamamen katılmıyorum.

Temelde iyi niyetle oluşan bu fikir, blog yazarlarının bir dernek görüntüsü vermesinden de öteye geçeceğine inanmıyorum. Aynı şehirde birbirlerine belki komşu olan ama tanışmayan insanlar blog yazılarının aracılığı ile tanışıp biraraya gelebilir. Ya da internetin verdiği hız ve iletişim kolaylığından faydalanarak bir amaç için biraraya gelinebilir. Ama ortada hiçbir neden yokken sadece kültürel faaliyet olsun diye biraraya gelmek bana pek cazip gelmiyor. Aklıma gelen bazı sorularımı paylaşmak istiyorum:

Dünyanın ve Türkiye'nin bir ucundan bize katılan yazarlarımız İstanbul'da yada başka bir şehirde yapılacak olan buluşmaya katılamazlarsa onların bu eksikliğini nasıl gidereceğiz?

Hergün yenilerinin katıldığı yazar sayısını hesaba katarsak en yeniler ile en eskiler arasında oluşacak mesafeyi (yazılan yazılar, konular, kampanyalar) nasıl harmanlayacağız?

Bu gibi bir toplantının yapılabileceği yeterlilikte bir salon var mı? Yoksa buluşma çağrısı yapan arkadaşlar rezervasyon sistemini mi düşünüyorlar?

Cafe ya da restaurant işaret eden arkadaşlar buralara gelemeyecek olanlar için bir paylaşımda olacaklar mı?

Ferdi'ye destek olunması için yapılan dayanışma gibi sosyal sorumluluk gerektiren bir olayda biraraya gelemeyen bizler sadece çay içmek için mi toplantı yapacağız?

Dünyamızın ve ülkemizin yüzyüze olduğu onlarca sorun varken ve enerjimizi (bence) bu kanalda kullanmamız gerekirken, bu toplantıların "bir hedef" doğrultusunda yapılması daha uygun olmaz mı?

İnternetin (ve sevgili Milliyet ekibinin) bize sağladığı bir nimet olan blog yazarlığı aramızdaki hiçbir farklılığı hissettirmezken, siyasi, maddi, dini, kültürel ve sosyal farklılıkların sorun oluşturmayacağı garantisi var mı?

Sanal ortamda kendini daha rahat hisseden ve fotoğraflarını dahi sayfalarında kullanmayan onlarca yazarımızı bu toplantılara nasıl dahil edeceğiz?

Kendi kimlikleri hakkında fazla ipucu vermeyen (sonsuz saygılarımla) yazarlarımız eksikken yapılacak toplantının bir yanı da eksik kalmayacak mı?

Art niyetli olan/olmayan ve buluşma adı altında bu toplantıyı kılıf olarak kullanabilecek yazarlarımız (!) olabilir mi?( cevabı en tehlikeli soru).Yani toplantıya katılacak kişileri kendi kitabını,dükkanının malını,ticaret amaçlı kullanırmı?

Tekrarlıyorum, birkaç yazarın yada daha fazlasının kendi aralarında tanışmak ve görüşmek için buluşmasına hiçbir itirazım yok. Ama marifetmiş gibi ortada hiçbir neden yokken açıktan ve kuru kuruya "buluşalım","biraraya gelelim" çağrıları bana hiç hoş gelmiyor.

Tüm blog yazarlarına saygılarımla...

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..