Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '07

 
Kategori
Blog
 

Blog yazarlarına emeğinin hakkını vermeli

Blog yazarlarına emeğinin hakkını vermeli
 

Blog sitelerine her gün yenileri eklenmekte. Buna bu günlerde gördüğüm mynet blog dahil. Fakat kalite olarak milliyet blog belli bir düzeyi tutturmuş durumda. Diğer sitelerin milliyet blog’u yakalamaları epey zaman alacak gibi.

Bir yıldır yazdığım süreç içinde blog içindeki çekişmeleri gördüm. Güzellikleri de, buluşmaları da.. Tabiî ki çok iyi yazan bazı yazarların sessiz sedasız gidişlerini, bazılarının ilan ederek gidişlerini yaşadık. Lale beşe hiçbir iz bırakmadan gitti mesela. Nedenini anlayamadığımız bir biçimde. Kimisi epeydir yazmıyor. Mesela emy. Bunların nedenlerini bilmek isterdim doğrusu. Bazen birbirleriyle tartışan hatta çatışan yazarların varlığından da çoğumuz haberdarız.

Bizler bu işten keyif alarak yazanlarız . Bu nedenle çoğu zaman işin ekonomik boyutu göz ardı edilmiştir. Fakat diğer blog sitelerinin ekonomik katkıları çoğu yazarı alıp götürecek gibi. Bu iş bir sektör olma yolun da. Bunun milliyet yönetimi tarafından görülerek gerekli düzenlemeleri yapmalarının zamanı gelmiştir diye düşünüyorum. Milliyet blog daki kalite ve okunma oranları bir çok yazarın ötesinde. Bu kalite ve kadroyu bir arada tutmanın yolu gereken duyarlılığı göstermek ve yapılanmayı buna uygun hale getirmektir. Bir çok bloger bu konuları aralarında tartışıyor sessizce, fakat kendilerini afişe temek istemediklerinden ve bu konunun “hassas” olduğunu bildiklerine pek gündeme getirmek istemediklerini biliyorum. Bu durumda düşünülmesi gereken empati yaparak herkesin emeğinin karşılığını azda olsa ödemek olmalıdır.

Diğer bir konu milliyetteki editörlerin seçmesi blogları, bu belli bir kaliteyi getirmekte ve abuk subuk yazılar pek ortalıkta görünmemekte. Diğer siteler bu konuda bayağı zayıf durumdalar. Sayfa düzeni ise gerçekten açık ara farkla iyi durumda. Bütün bu olumlu yanlarına ilave edilecek bir çok konu vardır elbette. Fakat yazanlar bu işin asıl unsurları asla ihmale gelecek bir konumda değiller.

Bu durumun ciddiye alınmasını umuyorum. Yoksa gelecekte bir çok yazarın diğer sitelerde görünmesi hiç şaşırtıcı olmayacaktır.

Alternatiflerin bol olduğu bir ortamdan herkesten aynı özveriyi beklemek gerçekçi olamaz.

 
Toplam blog
: 144
: 2687
Kayıt tarihi
: 01.07.06
 
 

Ziraat mühendisi ve iktisatçıyım. yatırım danışmanlığı ve kişisel gelişim konularında  Simurg Con..