Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '07

 
Kategori
Siyaset
 

Blog yazarlarının çağrıları

Blog yazarlarının çağrıları
 

Öncelikle Aydın Sevinç’in imza kampanyası için onu kutluyorum. 1000 kişiye ulaşacağını umut ediyorum. Dün de “Kaliteli Yaşam” rumuzu ile yazan M.B yazarının yazısını okudum. Bir öneride bulunmuş. Bilgisayar dehası olan iyi derecede yabancı dili olan blogculara çağrı yapıyor. "Sesimizi batı dünyasına; özellikle de kadın ve gençlerine duyuralım. Bush’ un, Amerikalı gençleri, Afganistan’a Irak’a gönderip; hem kendilerine hem o ülkelerin masum insanlarına verdiği zararı anlatalım. Ermeni diyasporasının gerçek niyetini, yalanlarını bir bir açıklayalım" diyor. Tabi ki bunları yapabilmek için demin de dediğim gibi bilgisayar ve yabancı dil konusunda başarılı olmak gerektiğini belirtmiş.

Az önce haberlerden beklenen harekatın gerçekleştirildiğini öğrendik. Halkımızın ve muhalefeti, iktidarı ile siyasilerin kararlı tutumları ses getirdi. Biz böyleyiz işte. Kendi içimizdeki fikir ayrılıkları, sorunlarımız için birbirimizi yeriz. Dışarıdan bir müdahale söz konusu olunca da tek yumruk oluveririz. Biz bizi biliriz de, önemli olan başkalarının da bizi bilmesi. Böyle durumlara Ç. Altan usta “Türk’e Türk propagandası" diyor ya. Olsun, bence böylesi durumlara o çok özendiğimiz batı dünyasında rastlamak olası değil.

Benim düşünceme göre ülkemizin bugünkü durumuna sebep, bizim ve bizden bir önceki kuşağın yanlış insanları seçmeleri. Halkımızı “komünizm gelecek” diye korkutarak, dini duygularını kullanarak, birçok yanlış işlere imza atan yöneticiler seçildi. Özellikle de Köy Enstitüsü gibi ülkemizin kalkınmasında doğrudan etkili olabilecek, büyük kentlere göçü engelliyebilecek önemli bir kurumu kapatarak ülkemizin geleceğini kararttılar.Bizim dönemimizde en yoğun şekilde yaşanan öğrenci olaylarında; öğrencilerin arasındaki fikir ayrılığını körükleyip gençleri birbirlerine düşürdüler. Eğitim sekteye uğrayınca da işlemesi gereken çarka çomak sokulmuş oldu.

Olan oldu... Hiç olmazsa gençlerimiz, çocuklarımız gerçekleri görerek aynı hataları işlemesinler. M.B yazarları içinde ne kadar geniş düşünceli, bilgili, kitap kurdu gençler var. Allah onları yetiştirenlerden razı olsun. Ben gençlikten ümitliyim. Böylesi gençlerin sayısı hiçte az değil.

Haydi gençler “Kaliteli Yaşam” ın çağrısına kulak verin.Sesimizi duysun Amerika’sı Avrupa’sı...İnternetten haklı davamızı duyuralım tüm dünyaya...Sevgi ve selamlarımla...

 
Toplam blog
: 307
: 1382
Kayıt tarihi
: 08.08.07
 
 

Emekli Türkçe öğretmeniyim.Şimdi Marmara Üniversitesi bünyesinde bulunan, Atatürk Eğitim Enstitüsü ..