Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '08

 
Kategori
Futbol
 

İBB Kasımpaşa

İBB Kasımpaşa
 

Kayserispor’un birinci ligden düştüğü 2003-2004 sezonunda Erciyesspor ikinci ligden birinci lige yükseldi. O yaz, Kayseri’de biriler düşünmeye başladılar. Bu böyle olmazdı, büyük abi (Kayserispor) ikinci ligdeyken, küçük kardeşin (Erciyesspor) birinci ligde oynaması ayıp olurdu. Abi-kardeş hiyerarşisine uymazdı bu yeni durum. Buna hemen çözüm bulundu, Erciyesspor’un adı Kayserispor yapıldı ve böylece küme düşen Kayserispor birinci ligde kalmış oldu. Birinci lige çıkma başarısı gösteren Erciyesspor’u cezalandırılarak Kayseri Erciyesspor adıyla ikinci lige geri gönderdiler. Kayseri Erciyesspor’da “siz düşürseniz de ben çıkarım” diyerek ertesi yıl yeniden birinci lige yükseldi (1).

Kasımpaşa’nın birinci ligden düştüğü 2007-2008 sezonunda İstanbul Büyükşehirspor ligde kaldı. Hemen biriler düşünmeye başladılar. Başbakanın takımı (Kasımpaşa) Birinci Lig’de oynarken Belediye Başkanının takımının (İstanbul Büyükşehirspor) Süper Lig’de oynaması ayıp olurdu. Buna hemen çözüm bulundu İstanbul Büyükşehirspor ile Kasımpaşa’yı birleştirip adını Kasımpaşa yapmak (2).

Şimdi Kasımpaşa'nın adı İBB Kasımpaşa mı olacak?

Bu durum Kayserispor ile Kayseri Erciyesspor arasındaki ad değişikliği olayı kadar vahim değil ama yine de hoş değil. Bu plan gerçekleşirse, böyle torpilleri olmayan Çaykur Rizespor ve Manisaspor UEFA’ya ve FİFA’ya itiraz edip Süper Lig’e dönmek için girişimde bulunmalıdır.

Futbol Federasyonu, birleşerek ad değiştirmek, karşılıklı ad değiştirmek gibi yöntemlere küme düşmeme girişimlerini şike olarak değerlendirmelidir. Bu emeğe saygının bir gereğidir.

(1) Kayseri (Erciyes) spor (18-2-2007): http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=26698
(2) İstanbul Büyükşehirspor, Kasımpaşa oluyor! (Milliyet, 9-5-2008): http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&Kategori=spor&ArticleID=525749&Date=09.05.2008&ver=45

Ankara, 9 Mayıs 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..