Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '08

 
Kategori
Futbol
 

Dokuzda sekiz GS veya dokuzda bir FB

Dokuzda sekiz GS veya dokuzda bir FB
 

10 Mayıs Cumartesi günü saatler 21’i gösterdiğinde şampiyon belli olacak. Galatasaraylılar takımlarının bu yıl şampiyon olamama olasılığından sözedilmesinden hiç hoşlanmıyorlar.

Ligin son haftasına girerken olasılıkları anlattığım yazıma (1) gelen bir yorum “Galatasaray’ın şampiyonluğu kesinken” diye başlıyordu. Ben de o yoruma verdiğim yanıtta iki yıl öncesine gittim: “2 yıl önce de Denizli'ye giderken Fenerbahçe şampiyon sananlar vardı ama o yıl Galatasaray şampiyon oldu. Bu hafta Galatasaray ve Fenerbahçe'nin maçlarında 9 farklı olasılık vardır. Galatasaray kazanır, beraber kalır veya yenilir. Fenerbahçe kazanır, beraber kalır veya yenilir. Bu durumda ortaya çıkan 9 olasılıktan 8'inde Galatasaray şampiyondur. Birinde ise Fenerbahçe. (...) Fenerbahçe'nin 9'da 1, Galatasaray'ın 9'da 8 şansı var. Sonuç olarak Galatasaray henüz şampiyon değil. Fenerbahçe için de herşey bitmiş değil.”

2 yıl önce son haftaya girerken Fenerbahçe ve Galatasaray 80’er puandaydı. Son hafta Fenerbahçe Denizli’ye gidiyordu, Galatasaray ise sahasında Kayseri’yle oynuyordu. O iki maçın 9 olasılığından üçünde Galatasaray altısında Fenerbahçe şanslıydı. İki yıl önce Galatasaray’ın kazanma şansı üçte bir iken bile bu durum mucize gibi değerlendirilmişti. Bu yıl Fenerbahçe’nin iki yıl öncesinin Galatasaray’ına göre üçte bir daha az şansı var ama var...

Fenerbahçe şampiyon olursa ikili averajı sayesinde olacak. Böyle olursa, Galatasaray önceki hafta Fenerbahçe’ye bir gol daha atmadığına çok pişman olabilir. O maçtan sonra Fenerbahçe 1-0 yenik bitirince Fenerbahçe bu maçı kazandı demiştim. Bu hafta Galatasaray’ın başına bir kaza gelirse Fenerbahçe 1-0 yenildiği Galatasaray maçını gerçekten kazanmış olacak.

Bir Fenerbahçeli olarak dokuzda bir olasılığın çok düşük olduğunu biliyorum ama böyle şampiyonluk kazanmanın daha zevkli olacağının farkındayım.

Blognot: Bu yazıyı Galatasaraylı arkadaşlara takılmak için yazdım. Onlara Galatasaray henüz şampiyon olmadı dediğimdeki tepkileri çok hoş oluyor.

(1) Son haftaya girerken (4-5-2008): http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=107652

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..