Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '06

 
Kategori
Blog
 

Yazılarımızı düzeltelim

Yazılarımızı düzeltelim
 

Ankara, 19 Aralık 2006

Sevgili blog yazarları ve editörleri;

Birkaç gündür bloglar ve blog yazarları konusunda yazılan blogları okuduğumda çok yerinde bir görüşle karşılaştım. Yazım hataları ve noktalama işaretleri konusunda blog yazarlarının sınıfta kalacağı ifadesini okuduğumda kendi adıma utandım. Bu konuda yeterli özeni göstermememin savunulacak bir tarafı yoktu (1). Hemen son yazdığım birkaç yazımı okudum ve gördüğüm yazım hatalarını ve kötü cümleleri düzelttim. Önümüzdeki günlerde tüm yazılarımı okuyup gerekli düzeltmeleri yapacağıma kendi kendime söz verdim. Editörlerimizin işini artırdığımı biliyorum ama en az hatalı ve en güzel cümlelerle yazılmış blogların onları da sevindireceğine inanıyorum.

Şimdi bütün blog yazarlarına çağrıda bulunuyorum.

- Şimdiye kadar yazıp yayınladığımız tüm yazılarımızı yeniden okuyalım, yazım hatası olan sözcükleri ve yanlış kurulmuş cümleleri düzeltelim. Bu arada unutmayalım, devrik cümleler hatalı demek değildir, o bir anlatım tarzıdır.

- Özgün olduğunu düşündüğümüz yazıların içeriğine dokunmayalım. Hataları düzeltelim derken metinleri değiştirip sonra pişman olmayalım.

- Yazılarımızı yazarken mutlaka Türkçe karakterler kullanalım. Türkçe Ü ve Ç ile yazılır, U ve C ile değil. Editörlerimizden ricam Türkçe karakterler kullanılmadan yazılan yazıları düzeltilmesi için bekletsinler. Yurtdışında yaşadıkları için bilgisayarlarında bu karakterlere zor ulaşanlar için Milliye Blog giriş sayfasında Türkçe desteği sağlanabilir(2).

Umarım yazım hatalarını düzeltelim önerilerimi yaptığım bu yazıda hata yapmamışımdır. Tüm blog yazarlarını ve editörleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

(1) Yazılarımı Word ile yazıyorum, yayına almadan önce mutlaka Word’ün sözcük denetim programını kullanıyorum. Kurallarda yazıldığı gibi, Notepad içine yapıştırıp oradan yeniden kopyalayıp blog girişi penceresine aktarıyorum. Ancak benim özensizliğimin bu noktada olduğunu artık biliyorum. Orada son okumayı yaparken eklediğim veya çıkardığım sözcükler ve cümleler bu hataları yapmama neden oluyor. Şimdi blog girişinde daha özenli olacağım.

(2) Wikipedia sayfasında Türkçe karakter desteğinin bir örneği görülebilir: http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Hurma&action=edit
Edit sayfasının altında Türkçe karakter desteği yeralıyor. Milliyet Blog da benzer bir destek verebilir.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..