Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '07

 
Kategori
İstanbul
 

İstanbul’a vize koyacaklarmış!

İstanbul’a vize koyacaklarmış!
 

Ankara’dan Misilleme

İstanbul’a vize konulmasına misilleme yapan Ankaralılar bundan böyle İstanbul pasaportu olanların Ankara’ya vizesiz girmemesi için şehrin giriş noktalarını tutuyorlar. Misillemenin diğer 80 ile de yayılmasından korkuluyor.

Pasaportların ehliyet boyutunda olması istendi

İstanbul’un sivil toplum kuruluşları yaptıkları basın açıklamasında İstanbulluların sürekli kontroller nedeniyle pasaportlarını yanlarında taşımak zorunda olmalarının kullanım zorlukları getirdiğini, bu nedenle pasaportlarının boyutunun ehliyet kadar olmasını istediler. Bu konuda açıklama yapan yetkililer 15 Milyon kişinin pasaportlarının değişmesinin en az beş yıl alacağını söylediler.

100 Sahte İstanbul Pasaportu ele geçirildi

İstanbul’daki Fenerbahçe-Trabzonspor maçı için İstanbul’a sahte pasaportla girmeye çalışan Karadenizliler İstanbul girişinde yakalandı. Pasaportların İstanbul’un Trabzon konsolosluğu yakınındaki bir kahvede düzenlendiği anlaşıldı. Yakalananlar daha önce hiç İstanbul pasaportu görmedikleri için kendilerine verilen pasaportların farklı renkte olduğunun farkına varamamışlar.

İstanbul’da Vize Kontrol Kuyruğu

Bayram nedeniyle İstanbul’un girişindeki vize kontrol noktalarındaki izdiham bayramın ilk günü akşamı olmasına karşın sürüyor. Kuyrukta konuştuğumuz bir Ankaralı sabaha kadar vize işlemini tamamlayamazsa ziyaretlerini yapmadan geri döneceğini söyledi. Uzayan kuyruklar konusunda açıklama yapan bir İstanbul yetkilisi, vize denetim noktalarının normal günlerde sorunsuz şekilde çalıştığını ancak bayramlarda aynı anda çok kişinin gelmesi nedeniyle bu sorunun ortaya çıktığını, sorunu çözmek için en az on bin eleman alınması gerektiğini iddia etti.

Anadolu ve Avrupa Yakaları arasında vize uygulaması gelecek yıl başlıyor

İstanbul’a Vize uygulamasının ilk yılı sonunda daha kesin çözümler için iki yaka arasında da vize uygulaması başlatılmasına karar verildi. Bu vize Boğaz Vizesi olarak adlandırıldı.

Ankara Büyükelçiliği'nde Eylem

İstanbul’un Ankara büyükelçiliği önünde eylem yapan bir grup kayınvalide İstanbul’a vize konulması kararının alınmasında damatlarının parmağı olduğunu iddia ettiler.

Vizenin kalkmasıyla ilgili sempozyumu düzenlendi

İstanbul’a vizenin kaldırılmasının yaratacağı sorunların tartışıldığı sempozyuma katılmak üzere Ankara’dan gelenlerin İstanbul gümrüğünde vize engeline takıldıklarının sempozyumun ilk oturumunda duyurulması katılımcılar arasında gülüşmelere neden oldu.

Sempozyumda vizenin kalkması durumunda pasaport düzenlenmesi, vize verilmesi ve denetlenmesi birimlerinde çalışan 20 bin kişinin nasıl istihdam edileceği en önemli konu olarak konuşuldu.

Sempozyuma sunulan bir bildiride vize uygulanan beş yıl boyunca İstanbul’un nüfusunun daha önceki beş yıla göre iki kat daha fazla artmasının nedenleri açıklandı. Artışın durması için vizenin kalkması istendi.

Sonsöz

İstanbul’a vize konulmasının tartışmaya değecek bir ciddiyeti olamaz, birşey yapılacaksa ancak mizahı yapılabilir.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..