Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '07

 
Kategori
Telekom / Mobil
 

Telekom bedava gece kontörü verdi diye tanıdıklarınızı geceyarısı uyandırmayın.

Telekom bedava gece kontörü verdi diye tanıdıklarınızı geceyarısı uyandırmayın.
 

Telekom yeni tarifeyi açıkladı (1). Telekom’un sabit telefonlar için 4 ayrı tarifesi var:

• StandartHATT
• HesaplıHATT
• KonuşkanHATT
• ŞirketHATT

Bu 4 tarifenin herbirinin 5 farklı fiyatı var:

• Şehirlerarası
• Uluslararası
• Şehiriçi
• GSM
• Sabit ücret

Sonuç olarak Telekom’un tarife tablosunda 4x5=20 değişik fiyat bulunuyor. Telekom’un tarifeyi açıkladığı sayfaya gidip tabloyu incelerseniz bir açıklama daha bulacaksınız(1):

"Türk Telekom ayrıca yeni tarifelerde StandartHATT sahiplerine, sabit ücretteki artışı karşılamaya yönelik ve aylık değeri 8, 1 YTL’yi bulan 100 gece kontörü veriyor. Aynı şekilde HesaplıHATT kullanıcılarının 100 ücretsiz kontörü ise gece kullanımına kaydırılarak ilave 60 gece kontörü ile toplam değeri 18, 9 YTL’yi bulan konuşma imkanı sunulacak. Türk Telekom sunduğu bu ücretsiz kontörler ile müşterilere sabit ücret ve şehiriçi aramalarda yapılan gerekli yapısal artışları dengeleme imkanı sağlanacak."

Onlar bu paragrafı yazarken bu yazılanlara inandılar mı bilmiyorum ama ben inanmadım. Gece 22-07 saatleri için kullanmamız için kontör veriyorlarmış. Bu paragrafı onların düşündüğü ama yazamadığı şekilde yeniden yazdım:

"Türk Telekom ayrıca yeni tarifelerde StandartHATT sahiplerine, nasıl olsa geç saatlerde kullanmayacaklarını bildiği için aylık değeri 8, 1 YTL’yi bulan 100 gece kontörü veriyor. (...) Türk Telekom bu ücretsiz kontörleri müşterilerin kullanmayacağını düşünerek vermektedir, kullanıldığı görüldüğü taktirde ilerideki aylarda vermekten vazgeçecektir"

100 kontör veririm ama bunu saat 22-07 arasında kullanmazsan yanar diyor. Oysa o saatler sabit telefonları kullanan orta yaşlı ve yaşlı kesim için hiç konuşulmayan saatlerdir. Mutlaka ellerinde o saatlerle ilgili "nasıl olsa kullanmıyorlar" yorumu yapılacak veri vardır.

Telefon kullanma alışkanlığı olan birisi olarak geç saatte gelen telefonlardan hiç hoşlanmam. Geç saatte çalan telefonların hüzünlü haberlerle kapandığı kötü anılar hepimizin yaşamında vardır. Geç saatte ne ben ararım ne de beni ararlar. Aramışsan veya aranmışsam önemli bir nedeni vardır.

Telekom bedava gece kontörü verdi diye tanıdıklarımı geceyarısı uyandırmayı düşünmüyorum elbette. O gece kontörlerimi kullanmak için bir yol buldum. Telekom'u arayıp şikayetlerimi söyleyeceğim o saatlerde. Nasıl olsa şikayetim hiç bitmiyor.

Telekom bu görgü kuralından habersiz olduğu için mi verdi bu gece kontörlerini yoksa dostlar alışverişte görsün diye mi?

(1) http://www.turktelekom.com.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=450

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..