Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '07

 
Kategori
Ankara
 

Ankara’da 19 mayıs akşamı

Ankara’da 19 mayıs akşamı
 

Yakın bir yerden atıldığı belli olan havai fişeklerin patlama sesleri ile başladı akşam. Balkona çıktığımızda gökyüzündeki hilal ve biraz uzağında da olsa bir yıldız mavi gökte “bugün özel bir gün” diyordu sessizce.

Ara sokaklardan geçip Anıtpark’a gittiğimizde Moğollar’ın konseri bitmiş ve Teoman sahnedeydi, “İki yabancı”yı söylüyordu. Biraz önceki havai fişekler Çankaya Belediyesinin düzenlediği bu bayram konserinden geliyormuş.

Biraz önce mavi gökyüzünde gördüğümüz ay ve yıldız havai fişeklerden gelen dumanın arkasında flulaşmıştı. Hemen yanımızdaki Anıtkabir ışıklar altındaydı.

Konser alanından çıkıp Akdeniz Caddesinden doğru yürürken bu kez Fenerbahçeliler çıkmıştı yollara. Akşam Galatasaray’ı gergin maçta 2-1 yenince geçen hafta olduğu gibi bu hafta da Fenerbahçeliler caddelere döküldüler. Akdeniz Caddesinden Yedinci Caddeye arabaların dönüşüne polis izin vermiyordu. Yedinci cadde Fenerbahçe kutlama alanına dönmüştü. Ellerinde Türk bayrakları ve Fenerbahçe bayrakları, üzerlerinde Fenerbahçe formalarıyla çocuklar, gençler, yaşlılar, kimi yayan kimi arabada dolaşıyorlardı.

Ankara’da bayram ve şampiyonluk kutlamaları iç içeydi. Bazı arabaların hız denemeleri ve fren seslerini saymazsak hiç nahoş bir olaya tanık olmadan eve döndük.

Yürüdüğümüz yollardaki reklam panoları Ankara Büyükşehir Belediyesinin Seul Günleri afişleriyle donatılmıştı. 19 Mayıs için ne yaptıkları konusunda ise bir bilgi sahibi olamadım.

Şimdi dışarıdan arabaların korna sesleri geliyor. Sıcak bir Ankara akşamı diğer akşamlardan biraz sesli geçiyor.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..