Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '07

 
Kategori
Futbol
 

Televizyondaki maç görüntülerinde kocaman logolar

Televizyondaki maç görüntülerinde kocaman logolar
 

Malta-Türkiye maçının ertesi günü NTV’de spor programında maç konuşuluyor. Maçla ilgili görüntüler yayına girdiğinde ekranın sağ üst köşesinde ekranda önemli bir yer kaplayan kocaman bir ATV logosu görünüyor. Maçın ülkemizdeki yayın hakkını ATV aldığı için maçla ilgili görüntüleri diğer kanallara verirken büyük bir logoyu görüntüye monte ediyor. Bu logoyu yayınlayarak “Yayın hakkı benim, bu görüntüleri yayınlayan kanal benim reklamımı yapacak” demek istiyor. “Reklamın iyisi - kötüsü olmaz” derler ancak reklamın iyisi – kötüsü olur. Burada olan reklamın kötüsü. Başka kanallarda maçın görüntülerini seyrederken kocaman ATV logosunu gören hiç kimse “Aferin ATV’ye nasıl da almış yayın hakkını, şimdi de aslanlar gibi diğer kanallarda kendini gösteriyor” demez hatta ekranını logosuyla kapladığı için ATV’ye tepki gösterir. Kanalllar bunun iyi reklam olduğunu düşünüyorlarsa seyirciyi hiç tanımıyorlar demektir.

Bugün ATV, dün ya da yarın Star, KanalD, Show, NTV, DSmart. Hepsi aynısını yapıyor. Başka kanalda o görüntüyü seyreden ekrandaki görüntü kirliliğine göz yummak zorundadır. Seyircinin çaresi yoktur ama bunun çaresi vardır. RTÜK der ki “Kanallar kendi yayın hakkına sahip oldukları maç görüntülerini başka kanallara verirken kendi logolarının kapladığı alan şu kadarı geçemez.” Bu karar tüm kanalları bağlar, seyirciler de o kocaman logolar da kurtulmuş olurlar. Diğer kanallara da bu küçük logoyu kapatmamaları kuralı getirilir.

Bunun uygulaması şu anda vardır. Futbol Federasyonu Lig TV görüntülerine normal boyutta bir logo kuralı getirdiği için buna uyuyorlar. O görüntü daha da küçültülebilir.

Keşke birilerinin kurallar koymasına gerek kalmadan kanallar seyirciye saygı göstererek yayın yapmayı öğrenseler.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..