Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '08

 
Kategori
Haber
 

Türbanla ilgili gelişmelere başka bir bakış: Geçiş dönemi

Türbanla ilgili gelişmelere başka bir bakış: Geçiş dönemi
 

Türkiye’de türban sorunu vardır. Bu sorun ne AKP’nin ne de MHP’nin açıklamaya çalıştığı gibi bir sorun değildir. Türkiye’de tutucu ailelerin çocuklarının başını kapatmaya zorlamalarından kaynaklanan bir türban sorunu vardır. Bu sorunun çözümü üniversitede türbanı serbest bırakmak değil tam tersine bu konuda çok kararlı davranıp asla türbana izin verilmemesindedir. Devlet çocukları ve gençleri koruma adına okullarda türbana geçit vermemelidir.

Türkiye’de öğrenciler ve kamu çalışanları dışında türban yasağı veya genel anlamda başın kapatılmasına karşı hiçbir yasak yoktur. Türkiye’de türban yasağı var diye yalan söyler.

AKP ve MHP şu anda anlaşmış görünüyor. Meclis’teki süreç boyunca beklenmeyen gelişmeler olmazsa istedikleri Anayasa ve yasa değişikliğini çıkartacaklar. Değişiklik mutlaka onaylanacak ve Resmi Gazete’de yayımlandığı gün zafer edalarıyla üniversiteler gidecekler. Hatta iktidar partisi türbancı yandaşlarını zafer sarhoşluğuna kapılmamaları için uyarmak zorunda kalacak.

Bu arada Anayasa Mahkemesi süreci başlayacak. Yaptıkları değişiklikler Anayasa’nın değiştirilemez maddeleriyle ve devrim yasalarıyla çeliştiği için, beklenmedik bir gelişme olmazsa iptal edilecek.

Bu iptal süreci aylar sürebilir ve bir geçiş dönemi yaşanır. Bu geçiş döneminde türbanlarıyla okullarına gidenler, geçiş döneminin sonunda yeniden başlarını açmak zorunda kalacaklar veya peruk gibi sahte türbanlar kullanacaklar.

Şu anda, AKP ve MHP, türbancı yandaşlarına en büyük kötülüğü yapıyor. Önce sevindirecek sonra üzecek. Ancak şunu çok iyi biliyorum, iptal kararında sonra çok sayıda türbanlı kızımız sevinecek ve bu sevinci gizlice yaşayacak. Çünkü türbanın tutsaklık olduğunu bilen onlar özgürlüklerine kavuşacak.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..