Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '09

 
Kategori
Reklam
 

BMW ve Sosyal Medya

BMW ve Sosyal Medya
 

Kendime bir marka seçtim ve 1 günümü bu markanın Sosyal Medya çalışmalarını incelemeye ayırdım.

Güzel bir hafta sonu tatili gibi gözüküyor değil mi....

BMW bilindiği gibi lüx otomobiller sınıfına giriyor ve bu marka için aşırı video ve fotoğraf paylaşıma giriyoruz, sosyal medyanın en önemli stratejisini bu marka için yapıyoruz.

Videolar, resimler paylaşıyoruz. Yani diyalog kurarak öneriyoruz. BMW genelde orta yaşlı insanlara yönelik bir otomobil sınıfı olarak biliniyor ama X1 modeliyle genç sınıfa hitap etmek istiyor. Bunun reklamını da en çok sosyal medya ile yapıyor. X1 Facebook ve Twitter hesaplarını görmek mümkün.

Sosyal Medya ürünlerinden doğal olarak en çok Youtube video sitesini kullanıyor. Çünkü görselliğe hitap ediyor.

Markanın Sosyal Medya vizyonu Twitter ve Facebook sitelerini personeli ile müşterileri arasında bir köprü olarak görmek ve müşterilerini dinlemek. ( Bunu tam olarak başaramadıklarını düşünüyorum. )

BMW' nin Sosyal Medyada en büyük problemini ise blog sitesi olarak görüyorum. BMWBLOG ; BMW şirketi tarafından onaylanmış bir blog sitesi. Burada bmw ile ilgili bilgileri ve araç tanıtımlarını bulmak mümkün. BMWBLOG kendi izleyenleri Facebook ve Twitter sosyal medya ağlarında toplamış bulunmakta. Benim gözümde bir hatadır. Çünkü bu şekilde bir bütünlük oluşturamıyorlar.

2. bir hata ise markanın resmi sitesinde sosyal medya ikonlarının olmaması. Olsaydı insanlar doğru sosyal medya ağlarına katılarak daha güvenilir bir şekilde markayı takip edebilirdi.

Geçen gün flickr sitesinde markayı araştırırken 144 aboneli bir bağlantı ve bir dünya BMW otomobil resimleri gördüm. En altında da Audi reklamı....( Ne demek istediğimi anlamışsınızdır. )

Sosyal Medya kampanyalarında markanın başarılı olduğunu düşünmekteyim. Kampanyalarından 2 tanesi

1- Need For Speed oyna BMW aracını kullan ve Twitter' da paylaş.

2- Yeni çıkan otomobilimizi test eden sen ol kampanyası ( Facebook )
İki kampanyada hedefine ulaştığını rahatlıkla görebiliyorum.

BMW bakalım bu hataları görebilecek mi....
 
Toplam blog
: 26
: 834
Kayıt tarihi
: 01.10.08
 
 

Facebook'un onayladığı ilk ve tek türk ajansı Promoqube'de  Topluluk Yöneticisi olarak çalışmak..