Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '12

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Bodrum'da gündüz

Bodrum'da gündüz
 

Bodrum Yel Değirmenleri


Gece hayatıyla ünlü Bordum' un bir de diğer yüzü vardır. Geceleri Katamaran ve Halikarnassos gibi mekanlrıyla ve turistleriyle öne çıkan Bodrum' un gezilecek yerleri de vardır. Öğlen saatlerinde ziyaretçiler Bodrum' un müthiş koylarında denizden çıkmaz.

 
Çok kişi antik çağda kabul edilmiş dünyanın yedi harikasından birinin Bodrum da olduğunu bilmez. Bodrum Mozolesi şu anda bizlere taş parçaları gibi görünse de geçmişte ihtişamıyla ön plana çıkıyordu.Mausoleion, Kral Mausolos adına karısı ve kız kardeşi Artemisia tarafından Halikarnassos'da yaptırılmış piramit şeklindeki mezardır. Buradan çıkan eserler bugün maalesef British Museum' dadır. Şu an açık hava müzesi şeklindeki alana müze kartınız varsa giriş ücretsizdir. İronik bir şekilde British Museum' a girişse herkese ücretsizdir.
 
Ünlü tarihçi Herodotos' un doğum yeri Bodrum' un yamaçlarında Antik tiyatro yer alır. Giriş ücretsizdir. Buradan denize doğru baktığınızda beyaz yapılarıyla ünlü mimari dikkatini çeker. Mikanos ve Santorini adalarındaki yapılarla aynı tiptedir.
 
Kentin en ucu Bodrum Kalesi ve deniz Bodrum' un neden şiirlere konu olduğunu gösterir. Bodrum kalesine giriş müze kartı olanlara ücretsizdir. Kale sıcakta gezmek için fazla büyük. İçerisinde cami, hamam, zindan, sualtı müzesi ve cam eserler yer alır. Kalenin en yüksek noktasına çıkarsanız  beyaz Bodrum mimarisine hayranlık duyarsınız.
 
Çok klasik olacak ama Bodrum' dan bahsederken Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir' den  bahsetmeden olmaz. Sonu şarin sözleriyle yapıyorum:
 
Bodrum'da
 
Yokuş başına geldiğinde 
Bodrum'u göreceksin, 
Sanma ki sen 
Geldiğin gibi gideceksin 
 
Senden öncekiler de 
Böyleydiler 
Akıllarını hep Bodrum'da 
Bırakıp gittiler...
 
 
Toplam blog
: 56
: 1239
Kayıt tarihi
: 14.11.11
 
 

30 ülke ve yüzlerce şehir gezisi için tatiliyet İstanbul Üniversitesi Arkeoloji ve Tarih bölümü, ..