Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '15

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Boğaziçi Üniversitesi 148. Mezuniyet Töreni Misafir Konuşmacısı Sayın Dr. Kenan E. Şahin

Boğaziçi Üniversitesi 148. Mezuniyet Töreni Misafir Konuşmacısı Sayın Dr. Kenan E. Şahin
 

Dr. Şahin 2006 yılında Uluslararası Boston Enstitüsü tarafından verilen “Altın Kapı Ödülü”, 2010 yılında ise “Ellis Island Onur Madalyası” ile ödüllendirilmiştir.


Boğaziçi Üniversitesi 148. Mezuniyet Töreni

Boğaziçi Üniversitesi 148. Mezuniyet Töreni 24 Haziran 2015 Çarşamba günü, Diploma Dağıtım Törenleri 25-26 Haziran 2015 Perşembe-Cuma günleri yapılacaktır.

Misafir konuşmacı:

Dr. Kenan E. Şahin, Robert Akademisi’ni 1957 yılında tamamladıktan sonra AFS programı kapsamında gittiği Kaliforniya’da lise diploması alır. Ardından İstanbul’a geri dönüp Robert Lise’ye ikinci sınıftan başlar ve bir sene sonunda ABD’den aldığı lise diploması ile Robert Yüksek Okulu’na kabul edilir. Yüksek Okul’da geçirdiği iki sene sonunda tam bursla olarak Massachusetts Institute of Technology’e (MIT) kabul edilir ve üçüncü sınıfa geçiş yapar. 1963’te MIT’den lisans derecesi ile mezun olur. 1968’de MIT’den doktora derecesini alır ve Robert Yüksek, MIT, Harvard ve Massachusetts Üniversitesi Amherst’de eğitimci ve araştırmacı olarak kariyerine devam eder. Akademik kariyeri boyunca yayınlanan çok sayıda araştırma makalesi ve patenti vardır.

1982 yılında sadece 1000 Dolar öz sermaye ile kurduğu Kenan Systems, kısa zamanda 1000 çalışanı ve birçok ülkede faaliyet gösteren ofisleri ile telekomünikasyon yazılımı alanında lider şirketlerden biri konumuna gelir. Gerek Kenan Systems gerekse Dr. Şahin o dönemde birçok ödül almış, Dr. Şahin 1998 yılında “Ernst & Young New England Yılın Girişimcisi” ödülüne layık görülmüştür.

 

 

 

 
Toplam blog
: 1160
: 227
Kayıt tarihi
: 11.02.09
 
 

Teknik ressamlıkla geçen çalışma hayatımdan sonra emekliliğini yaşayan bir kız ve bir erkek çocuk..