Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

BOLENEZ SOSLU LAZANYA

BOLENEZ SOSLU LAZANYA
 

LAZANYA


BOLENEZ SOSLU LAZANYA

Malzemeler

12 yaprak pişmiş lazanya

500 gr kıyma

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 büyük havuç ( mini küpler halinde doğranacak)

1 kereviz ( mini küpler halinde doğranacak)

1 büyük soğan (yemeklik doğranacak)

2 diş sarımsak( ince kıyılacak)

100 gram dövülmüş ceviz

1 adet portakal suyu

1 su bardağı et suyu

3 yemek kaşığı domates salçası

Yeterince tuz ve karabiber,

1 tatlı kaşığı toz şeker

BEŞAMEL SOS İÇİN

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı un

500 ml soğuk süt

1 adet yumurta

Bir tutam muskat rendesi

ARA MALZEMESİ

100 gram rendelenmiş kaşar

100 gr. Rendelenmiş parmesan


HAZIRLANMASI

doğranmış havuç, kereviz, ceviz, soğan ve sarımsağı, yağ ile tavada kavuralım.

Bir başka tavada da kıymayı iyice suyu çekene kadar kavuralım. Salça, domates ve baharatları ilave edelim.

Kavrulmuş sebzeleri, portakal suyu ve et suyunu da ilave ederek 10 dakika pişirelim.


Beşamel sos için;

Bir tencerede tereyağını eritip unu ilave edelim ve kokusu çıkana dek kavuralım. Yavaş yavaş sütü döküp topaklanmaması için çırpalım. Muskat ve bir tutam tuz ilave edip çırpılmış yumurtayı da ilave ederek karıştıralım.

Pişirme kabımızı margarin ile yağlayıp, tabanına bir kat ( 3 adet) lazanya serelim. Üzerine beşamel sosun dörtte birini sürüp, permasan serpelim. Kıyma harcının da üçte birini yayalım.

3 kat olacak şekilde aynı işlemleri yapalım. En üstünü lazanya ile kaplayıp, kalan beşamel sos ve permasan ile kaplayalım. üzerine de kaşarı serperek 25 dakika 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim. Fırını kapatarak 10 dakika daha bekletip çıkaralım ve sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.


 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..