Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '19

 
Kategori
Dünya
 

Bolton ne Diyor?

ABD'li danışman Bolton daha Türkiye'ye ziyareti gerçekleştirmeden üstelik de İsrail'den Ankara'ya ziyareti öncesi şöyle açıklamalarda bulundu; 'ABD'nin Suriye'den çekilmesinin Türkiye'nin "Kürt savaşçıların" güvenliğini garanti etmesi ve IŞİD'in yenilmesi koşuluna bağlıdır'..

Bu açıklamalara tepki gösteren İbrahim Kalın 'Bir terör örgütünün Kürtleri temsil ettiğini ileri sürmek Kürt kardeşlerimize saygısızlıktır. Türkiye'nin Kürtleri hedef aldığı iddiası akıl dışıdır. Türkiye'nin hedefi DEAŞ PKK/PYD/YPG terör örgütleridir' diyerek sert ifadelerde bulundu Bolton'a..

Az bile söylemiş Kalın..

Ülkede asla Türk Kürt Laz Çerkes Gürcü Ermeni Musevi Roman ayırımı olmamıştır olmayacaktır da. Tarih boyunca içiçe geçmiş etnik kültürleri bir arada barınmalarına Atatürk'ün sayesinde daha da perçinlenmiş hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti olmuşuz!

Amerika, bu akılalmaz birlikteliğimizi parçalamak ve Ortadoğu'da yeni petrol gelirlerini elde etmek adına önceleri PKK terörünü örgütleyerek 40 yıla yakın süredir yaklaşık kırkbin sivil ve askerin hayatını sonlandırmış, sonrasında Suriye manifestosuyla örgütlemiş olduğu DEAŞ PYD ve YPG terör örgütleriyle Türk askerini karşı karşıya getirmiştir..

Şimdi ayıkla pirincin taşlarını..

Büyük fotoğrafa baktığımız zaman Suriye'de bulunan dünyanın en değerli petrol rafinerisinden Rusya ve ABD'nin yararlanmak istediği ve bu nedenle Türkiye'yi Suriye bataklığının içine çektikleri ayan beyan ortada olduğunu çocuklar tarafından bile bilinmektedir.

Amerika bir yandan terör örgütlerini örgütlemekle kalmadığı gibi terör örgütlerine dünya kamuoyunun gözü önünde binlerce TIR'lar dolusu silah yardımı yapmakta ve şimdide 'Kürt savaşçıların' deyimini kullanarak sanki Türkiye'nin Kürtleri hedef aldığı şeklinde algı yaratmakta ve tıpkı 80 öncesinde yaptığı gibi ülkeyi Türk Kürt noktasına getirmek istemektedir. Türk halkı Kürdü Türkü Lazı Gürcüsü Romanı Musevisi Ermenisi'yle -amiyane tabirle- Amerika'nın bu oyununu yemez!

Burada önemli olan Amerika'ya 'Başka kapıya!' diyebilecek siyasi iradenin mevcudiyeti önem arz etmektedir.

Siz eğer Amerika'nın satranç oyununa dahil olduysanız, mat olmanız da olasıdır.

Soruyorum sizlere, Esat'ı alaşağı edercesine burnumuzu Suriye'ye sokmamızın bir anlamı var mıydı?

Yoktu!

Suriye meselesinde bir taraftan savunma harcamalarımız artarken enflasyonu olumsüz yönde etkilediği gibi bundan sonra atılacak adımların kontrolsüz olması durumunda ülkeyi bir ekonomik krize yönlenmesi kaçınılmaz olabilir diye düşünüyorum..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..