Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Boş laf – Dolu laf – Doğru eylem

Boş laf – Dolu laf – Doğru eylem
 

Son günlerde bir boş laf bombardımanıdır gidiyor. Açılımcılar çarşafa dolaştı ya, artık milletin aklını karıştırmak için son derece planlı programlı boş laf bombardımanı yapıyorlar.

Hakkari’den onbir şehit haberi gelmiş ulusun ocağına ateş düşmüş, Başbakan demeç veriyor. “PKK, milletimin de kime ait olduğunu bildiği bir taşeron örgüt olmuş” Bu acının ardından verilecek demeç bumudur? Benim içim yanıyor arkadaş, bana ne PKKnın taşeron mu değimli olduğu. Sen PKKyı neden bitirmiyorsun ondan haber ver. Haaa, bitiremiyor musun? O zaman o koltukta neden oturuyorsun onu söyle. Boş laf.

Birde sisli demeç, “milletimin de bildiği”. Ben Türk milletinin bir ferdiyim, ama PKK kimin taşeronu bilmiyorum. Olsa olsa tahmin ederim ama yanlış da çıkabilir. Benim gibi ülkenin hemen tamamına yakınının bildiğini de sanmıyorum. Sayın başbakan, siz madem biliyorsunuz neden açık açık söylemiyorsunuz ki benim gibi sıradan adamlar da anlasın? Olur mu, olmaz. O zaman ispatlamak zorunda kalır, boş laf olmaz.

Sayın meclis başkanımızda “ordu bir açıklama yapsın” demiş. Beyefendiye hatırlatırız. Yurttaşlık bilgisi ders kitaplarında yazar. Genelkurmay başkanı başbakana bağlıdır. O zaman bu soruyu neden başbakana sormaz ki? Boş laf değil mi bu?

Egemen beyi tebrik ederiz. Hani AB den sorumlu bakanımız var ya Egemen Bağış. İşte onu. Egemen bey: “Ocağına ateş düşen sadece 11 askerin ailesi değil. Kandırılmış çocukların (teröristlerin) aileleri de acı çekiyor” diyor. Yani teröristi askerimizle bir tutuyor, hem de hiç sıkılmadan içindekini beynindekini ortaya koyuyor. Biz de bakanımızın nasıl bir adam olduğunu anlıyoruz. Boş laf etmemiş.

Haber bültenlerini izlerken dikkatimi çekti. Teröristleri protesto için taksiciler ekmek parasını bir yana bırakıp seller gibi İstanbul sokaklarına aktılar. Tebrik ediyoruz. Birde olayı duyan binlece her yaştan insan ellerine bayraklarını almışlar Taksime gelmişler, terörü protesto ediyorlardı. Hepsini alnından öpüyoruz. Yalnız dikkatimizi çeken bir şey içlerinde hiç kürek sakallı, şalvarlı, çarşaflı yoktu. Demek ki ölenler şehit olanlar askerimizse onları ilgilendirmiyordu. Oysa Mavi Marmara’nın şeriatçılarından dokuz kişi İsraillilere öldürtülünce hepsi oradaydı. Neyse her iki kesimi de tebrik ediyoruz. Nerede durduklarını net gösterdiler.

22/06/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..