Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '20

 
Kategori
Hukuk
 

Boşanma Hakkında Sorular

Boşanma davası adliyede yer alan aile mahkemelerinde açılır. Aile mahkemesine başvurulacak dilekçe ile boşanma davası açmak mümkündür. Aile mahkemesinin kalemine verilecek olan dilekçeye boşanma talebi gereği gibi yazılmalıdır. Dilekçe yazmayı herkes bilmeyebilir bu nedenle dilekçeyi başkasına yazdırmak gerekebilir. Bu işi yapan kişilerden yardım alınabileceği gibi bilinen kadarıyla yazmak da yeterli olabilecektir. 

 

 En Çabuk Nasıl Boşanabilirim?

 

 Boşanmayı düşünen kişinin ilk aklına gelen çoğunlukla sorduğu soru boşanmayı nasıl çabucak gerçekleştirebileceğidir. Boşanma iki şekilde gerçekleşebilir: Birincisi normal boşanma davasıdır. İkincisi ise anlaşmalı boşanma olarak bilinen dava ortamı tam olarak oluşmadan yapılan boşanmadır. Bunlardan kolay olanı tabii ki anlaşmalı olan boşanmadır.Adana Boşanma Avukatı Ceren Sümer Cilli bu konuda çağ üniversitesinde dersler vermektedir. Anlaşmalı boşanma eşlerin karşılıklı olarak şartlarda anlaşarak birlikte boşanma isteklerini aile hakimine bildirmeleridir. Anlaşmalı boşanma bir hafta içinde tamamlanabilir. Hatta eşler rahatça anlaşırsa daha kısa bile sürebilir. Bu boşanma türünde de nafaka, mal paylaşımı gibi ihtiyaçlara karar verilmektedir.

 

 Boşanırken Haklarımı Nasıl Koruyabilirim?

 

 Öncelikle hangi haklara sahip olduğunu bilmek gerekmektedir. En çok bilinen nafaka hakkıdır ancak bunun yanında mal paylaşımını, çocuğun velayeti, yoksulluk nafakası gibi hakları da bilmek gerekmektedir. Bu haklar ise ancak hukukçulardan edinebilecek bilgilerdir. Bu hakların mahkemede telaffuz edilmesi hâkimin dikkate alması için yeterli olacaktır. Sonrasında eğer bu hakkın tanımlanması mümkünse zaten hâkim bu hakka hükmedecektir. Adana Boşanma Avukatı Ceren Sümer Cilli’nin bu konuda şöyle söylemektedir; “boşanma davalarında hakklarını bilmek çok ama çok önemlidir.”

 

 Boşanma Davası Ne Kadar Sürüyor?

 

 Anlaşmalı boşanmalar yukarıda da bahsedildiği üzere çok kısa sürede sona erebilmektedir. Ancak boşanma davaları bir yıla kadar devam edebilmekte hatta daha uzun dahi sürebilmektedir.

 

Avukat Ceren Sümer Cilli

www.cerensumer.av.tr

 
Toplam blog
: 9
: 80
Kayıt tarihi
: 10.12.20
 
 

Avukat Ceren Sümer Cilli 1989 Yılı Mersin , Tarsus doğumludur. İlk, orta ve lise eğitimini Adana'..