Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '09

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Böyle başa, böyle tarak. Böyle...

Böyle başa, böyle tarak. Böyle...
 

İŞSİZ ERKEK SOYUNDU, YAKAPAÇA YİNE İŞSİZ KALDI...KADIN SOYUNDU, İŞLERİ ÇOĞALDI... Ört ki, Ölem !...


Bu Sırp güzelinin kulağına kim fısıldadı da böylesi birden flaş oluverdi Türkiye’de hı?!.. Basketçi iken, çırılçıplak dergilere poz ver. Sonra da kulübünden atıl. Sonra da gelsin röportajlar, çalsın sazlar, oynasın kızlar, Halime’min kaşları kara, sen soktun beni dara derken, gelsin film teklifleri, gelsin evlenme teklifleri, TV sunuculukları…

Böyle başa, böyle tarak...' Sürme gözüne, rastık kaşına, fes başına püskülü ben olayım, demiş şair.. Ört ki, ölem!...

Kimden bahsediyoruz? Kapakta’ki Sırp Basketçisinden. Hani şu Beşiktaş’ta iken, soyunup poz verdi diye kapı önüne konulan. Eee, bizim kapının önüne konacak değil ya. Diyecekleriniz olur mu bilmem, ‘Muzo’ da perhizi bozdu, porno resimler koymağa ve yazmağa başladı. Hayır efendim, bu bir sanatsal çalışmadır. Bir sosyal kırılmadır yansıyan.

Nerden mi aklıma geldi? Bu sabah ulusal bir TV de gördüm. Kendisiyle sohbet ediyorlardı. Ekrandan resimledim. Sonra arşivimdeki bu kızı buldum. İkisini birleştirdim, sıcağı sıcağına sizlere aktarayım dedim. Oturdum, ‘çala kalem değil, çalaklavye ‘ yazıyorum şu an. Bu yazı, resimden dolayı editörlükten dönmez. Onun için, onlara not düşmüyorum ‘şu resmi kaldır, demeyin benden’ beklentisi içinde değilim. Onlar, bu resmin daniskalarını gördüler blog sütunlarında. Yaza çize biz de editör olduk sayılır. Hangi haber suçtur, değildir, hangi resim ‘ ’ anlayışının dışında veya içinde değildir’ diye.

Adı Millica Dabovic. Çıplak pozları, bir erkek dergisinde çıktı. 8 yıldır basket oynuyor. Beşiktaş’a gelmeden önce Rusya ve Fransa’da kariyerine devam etti. Seksi oyuncu: ‘ Özellikle kadınsanız, başarılı olmak inanılmaz bir duygu. Çünkü bu bağımsız olduğunuz ve istediğiniz şekilde yaşayabileceğiniz anlamına geliyor’ şeklinde bir kafatasına sahip. Bu sebeple de çırılçıplak pozların sahibi oluyorlar kendileri efendim.

Gelelim bu sabahki TV deki, kendisi ile yapılan röportaja. ‘Soyunduğun için pişman mısın?’ diye sordular. ‘Biraz ağladım’ dedikten sonra devamla ‘ Bilseydim kovulacağımı, soyunmazdım’ diyor ve ekliyor ‘ Sırbıstan’da güzel kız arkadaşlarım vardır. Biz hep böyle yaparız. Bu benim hayatım’ diyor ayrıca. Beşiktaş yönetimi, bu işin yanlış olduğunu söylemiş. ‘Beni harcadılar’ diye düşünüyor. Basketbole devam konusunda kararsız. Ama teklifler varmış, düşünüyormuş.

Zannetmiyoruz, düşünsün. Zaten, ‘ Basketten sıkıldığım için soyundum’ dediğine göre. Ama, ballı ballı işler, teklifler alıyor ki, balından yenmez. Bu kızın arkadaşı varmış, ‘sır’ diyor. Türkiye’de nasıl yükselir insan? Gazetecilik tabiriyle.. ‘Sansasyon’ yaratarak. Bizden biri öğretmiştir muhakkak. Yakında kokusu çıkar. Baksanıza şimdiden iş teklifleri gırla. Elinde pabuçları ile çırılçıplak soyunarak sokaklarda koşan bir erkek vatandaşı da gördük. Onun derdi de işsizlikten. Sosyal hayatımızdan mozaikler bunlar. Anladınız tabi. Birisi işsizlikten soyunuyor, ilgi çekerim diye, diğeri, işi beğenmiyor, soyunuyor, daha iyilerine kavuşayım diye.

Bayan oldun mu, işler önüne seriliyor. Bu sırp kızı, tam 200 film teklifi almış. Durun, daha bitmedi. Bir TV ekranında sunucu olacak. İngilizce konuşacak, alt yazı Türkçe geçecek. Sırp kaşığı ile ekrandan mamamızı yiyeceğiz, bilgileneceğiz anlaşılan. Böylelikle, genç kuşağı ekrana çekecekmiş. Proğramdan proğrama koşacakmış. Bu kızın gizli Türk menajeri olmalı. Dedik ya, kokusu çıkar yakında.

‘Zehri bile, altın kupa içinde sunarlar’ Pabucu büyüklerin bu laf. Planlı programlı bir yükselişin, ince ince sahnede uygulanışı… Sen istediğin kadar kariyer yap. Emekliliğine yakın ancak meşhurlaşmağa başla. Elin kızı bir çırpıda şöhret basamaklarını paldır küldür atlasın, mermi atsan arkasından yetişemezsin bu yollarda. Bu hızlı çıkıştan da kilometre teli kopsun. Gelsin ikinci dalga. Gelsin yeni senaryolar. ‘Hap yap, para kazan!’ misali.

Heyt, be! Yandan Halimem yandan, çekilin yoldan, bıktım bu basketboldan, soyunmuşum ondan … ‘Men bu fasulye yemeginin, suyuni içireeeeeem, fasulyesini bırakirem! Oy beboooo. Sen kimin evini sorisen ? Atı alan, Üsküdarı neyim geçmiş bile.. Sen hala daha goyduğum yerde otliyisen. Oy torpak başına he mi? Oy gadan alam.. Oy anam oy, suyundan da goy! ‘

RESİMLER ( Onaylanınca) Seksi basketçinin hayatından muhtelif kesitler.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..