Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '14

 
Kategori
Futbol
 

Brezilya Şokta

Brezilya Şokta
 

 

Brezilya ile Almanya arasında oynanan Dünya Kupası yarı final maçı 7- 1 gibi tarihi bir skorla sonuçlandı.

Esasen Brezilya, turnuvadaki hiçbir maçında göz dolduran bir futbol ortaya koyamamıştı. Oynadıkları bütün maçlarda S.O.S. veriyorlardı. Ama bir şekilde kazanmasını bildiler. Bu nedenle de kel tam anlamıyla görünemedi.

Almanya maçında ise karşılarında düzgün ve disiplinli bir takım vardı. Üstelik T. Silva ve Neymar gibi iki eksik vardı. Özellikle T. Silva’nın eksikliği çok hissedildi.

Bir de üstüne üstlük Scolari’nin diziliş ve taktiksel hataları da eklenince hezimet kaçınılmaz oldu.

Brezilya maça hızlı başlasa da Almanlar 3.dakikadan itibaren oyunun hakimiyetini ellerine aldılar ve arka arkaya golleri bulmaya başladılar.

İkinci yarıya da Brezilya hızlı başlasa da Almanya yine kontrolü eline almayı bildi. Almanya, oynayacağı final maçını düşünerek kontrollü futbola geçmeseydi skor daha da farklı olabilirdi.

Almanya örneğinden alınacak çok ders var. Takım oyunu, disiplin gibi faktörler Almanları her turnuvada başa güreştiriyor. Altyapılarda çok iyi bir eğitim veriyorlar. Günübirlik uygulamalar yapmıyorlar. Futbollarını yabancı sınırlaması gibi komik uygulamalarla geliştirmeye çalışmıyorlar.

Dünya Kupası’nda bu akşam Hollanda ile Arjantin yarı final maçına çıkacaklar. Bu iki takımdan da Arjantin bal yapmayan arı görünümünde. Hollanda ise takım oyunu oynuyor ve turnuvanın en iyi takımlarından biri. Bakalım kim kazanacak?

Hollanda- Arjantin maçı bizim için ayrı bir önem taşıyor. Çünkü bu önemli maçı Cüneyt Çakır ve yardımcıları yönetecekler. Kendilerine başarılar diliyor ve hakem şansının yanlarında olmasını temenni ediyorum.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..