Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Brezilyalılar ve Galatasaray

Brezilyalılar ve Galatasaray
 

Derbi bitti ama yankısı hala devam ediyor. Maçın özeti belli. Fenerbahçe oynadı, Galatasaray seyretti. Teknik, taktik olarak yazımızı da yazdık. Özetlersek eğer: Galatasaray en başından beri beraberlik alma amacıyla gelmişti. Hiçbir futbolcunun kafasında 3 puan parolası yoktu. Fenerbahçe tam saha pres uygulamasını uygularken, Galatasaray da daha çok kanatları kullanıyordu. 

Burada yazımın konusu şudur: Galatasaray, çekmedi bizim Brezilyalılardan çektiği kadar. Örnek çok: 6 Kasım'da oynanan 6-0’lık maçı bir kenara bırakalım. 2003 yılında Nobre, Brezilyalılıyken Galatasaray'a gol atmıştı. 2004 yılında Marcio Nobre gol attı. Maçı 1-0 Fenerbahçe kazandı. 2005 yılında ise Samiyen'de Nobre attı. Kadıköy'de ise tam bir festival vardı. Önce Appiah golümüzü attı. Sonra Brezilyalı Luciano golü attı. Asisti de Alex yaptı. Sonra Alex durumu 3-0 yaptı. O maçta da sambacıların damgası vardı. 

Gözler 2006 yılına çevrildiğinde ise; Kadıköy'de yine Alex sahneye çıkıyor. Fırsatçılığını gösteriyor ve takımını galibiyete getiriyordu. Aynı sene Samiyen'de ise Edu atıyor. Bu defa kendi kalesine değil, rakip takımın kalesine atıyordu.=)) 2007-2008 senesinde ise Kadıköy'de 2-0 kazanmıştık. Roberto Carlos Frikik’i kullanmıştı. Sonra da Devid De Souza tamamlamıştı. Allah bir daha başımıza getirmesin. Aragones diye bir antrönörümüz vardı. Onun zamanında da 4-1 yendik. ( bizi burda yenerler demiştim. Hocamıza güvenimiz yoktu) O maçta ise Roberto Carlos frikik kullandı. Dönen topu Lugano tamamladı. Carlos bir nevi asist yaptı. O maçtaki ilk goldeki diğer asisti de Devid yapmıştı. O Devid son golde topu sürdü sürdü öyle bir şut çekti ki... Santic ne olduğunu şaşırdı. Dün de Alex gene ‘’ takipçiliğini gösterdi ve gollerini attı’’. Boş geçmedi. Carlos da maç başından beri yaptığı en iyi hareket topun üstünden atlamaktı. 

Brezilyalılar, Galatasaray maçlarında hem asistleriyle hem golleriyle damga vurmuşlar. 

Rıdvan Dilmen (Milliyet): Yüksek konsantrasyon Mehmet Demirkol (Milliyet): En kurt teknik adam Ahmet Çakar (Sabah): Rijkaard tartışılmalıdır Levent Tüzemen (Sabah): Tuzağa düşme Kanat Akkaya (Hürriyet): Top oynadın mı? Ahmet Çakır (Zaman): Saracoğlu bildiğiniz gibi! Erman Toroğlu (Hürriyet): N’oldu? Selçuk Yula (Takvim): Sürpriz olmadı Alaattin Metin (Akşam): Daum, Arda konusunda haklıymış.. Turgay Şeren (Akşam): Darmadağınık bir Galatasaray 

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..