Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '13

 
Kategori
Futbol
 

Bu açıklamanın günü müydü Burak Yılmaz?

Bu açıklamanın günü müydü Burak Yılmaz?
 

Galatasaray, Fenerbahçe'ye belaltı vurmaya devam ediyor. Kadıköy'ü herşeye rağmen kapattıramayınca, bu kez de, hiç alakaları olmadıkları halde Fenerbahçe-Trabzon arasındaki gerginliği ateşleyip, ortamı germeyi başardılar. Trabzon maçında açılan pankart  ve en son Burak Yılmaz'ın "Kupayı Trabzon için de kaldırıyorum" gibi yağ kokan açıklaması, zaten gergin olan ortamı iyice alevlendirdi. Evet, Türkiye'deki futbol ortamı, Galatasaray'ın elinde oyuncağa döndü!

Rakiplerin biribirine takılması, aleyhlerine açıklamalar yapması bir noktaya kadar anlaşılır. Ancak insanların birbirinin kanını akıtacağı seviyelere geldiği şu günlerde, yapılan bu aymazca hareket ve açıklamalar artık çığrından çıkmaya başladı. 

Aykut Kocaman'ın alkış açıklaması için ceza isteyen değerli! yazar, bu açıklamalar için ne diyecek bilmem ama, salim kafayla düşünen herkes için futbol ortamı artık ürkütücü bir hal almıştır. Ahmet Çakar'ın yorumunda dediği gibi, ben  olsam Fenerbahçe - Trabzon kupa Finalini seyircisiz oynatmayı düşünürdüm.

Burak Yılmaz'ın yüzüstü bırakıp arkasına bile bakmadan terkettiği ve her maçında tepki çektiği Trabzon camiasına şirinlik yapmak için;  bu ortamda ve iki takım arasındaki maça birkaç gün kalmışken yaptığı açıklama, bana göre çıkacak her kavgaya, futbol terörünün  -Allah Korusun- akıtacağı her damla kana sebep teşkil edecektir.

Bu geceden önce kupa finali sadece kupa finaliydi. Ama işgüzar Burak'tan sonra fitili ateşlenmiş bir dinamite döndü. Şimdi birisi ya o fitili söndürecek ya da Burak'ın ateşlediği fitil, insanların herşekilde üzülmesine, belkide ülkede görülmemiş olaylara sebep olacak.

Evet Burak efendi: Büyük futbolcusun, gol kralısın, şampiyon takım olarak kupa kaldırıyorsun, ama orada kalamak yerine, bütün bu özelliklerinin yanına  bir de provakatörlüğü niye ekledin? Şu kupa maçından sonra açsaysın ya o ağzını. 3-4 Gün sabretseydin de gene yapsaydın açıklamanı olmaz mıydı? Hiç değilse  şu çıkabilecek  olayların vebalinden kaçmış olurdun. 

Ama bu zatlar için önemli olan tek rakipleri olan Fenerbahçenin zarar görecek olması, gerisi hikaye. Ölen olmuş, olay çıkmış, Türk futbolu zarar görmüş, Türkiye'nin imajı zedelenmiş hiç önemli değil. Yaşasın Galatasaray, gerisi bayırdan aşağı!

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..