Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '11

 
Kategori
Deneme
 

Bu Benim Dünyam

Bu Benim Dünyam
 

Ruhun derinliklerinde kendi saltanatını kurmuş karamsar düşünceler. Hayata tutunmak için hiçbir endişesi olmayan bu düşünceler insana kaotik anlar yaşatır. Karmakarışık bir ruh hali. Çözümlerden çok çözümsüzlüklerin çarpıştığı bu alemde yaşam zordur. Cevaplar sorulardan çoktan uzaklaşmıştır. Kendi imparatorluğunun yıkılmaz bekçisi gibidirler karamsar düşünceler. Fobilerle dolu bir hayat. Sizin yaşam alanınızı daralttıkça daraltır. Size uzanan eller havada kalır. 

Bir çok insan yukarıda anlatmaya çalıştığım ruh halini zaman zaman yaşar. Her şeyi gözünden büyütürler. Oysa, ruhunu özgürlüğe teslim edenlerin sayısı da hiçte az değildir. Yaşamdan zevk alırlar. Başarısızlığı başarıya ulaşmanın bir basamağı olarak kabul ederler. Ruhlarındaki özgürlük bedenlerini besler. Sevgi doludurlar. Yarına umutla bakarlar. Çevresine pozitif bir enerji yayarlar. 

Her insanın yaşamında, üzüntülü ve mutlu zamanları vardır. İnsanın doğası gereği olması da gerekir. Fakat zorluklara karşı mücadele etmekte insanı mutlu edebilmeli. Yoksa insan hayatı siyah ve beyazdan ibaret olur. Aslında yaşamın güzellikleri gri tonlarda saklıdır. Üzüntülü zamanlarımızda, sevinçli anlarımızı hatırlamalıyız. Engeller karşısında boyun eğmemeli, bir sorunun birden fazla çözüm yolunun olduğunu unutmamalıyız. Kısacası ünlü bir mağazanın sloganında olduğu gibi “bu benim dünyam” diyebilmeliyiz. 

 
Toplam blog
: 18
: 994
Kayıt tarihi
: 25.01.11
 
 

Bir ortaöğretim kurumunda yöneticiyim. Yüksek lisansımı" Eğitimi Yönetimi ve Denetimi " alanında ..