Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '19

 
Kategori
Dünya
 

Bu Kadar Net!

Amerika, bir taşla iki değil birkaç kuş birden vurmaya çalıştı çalışıyor Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında, özellikle son sekiz yılda, elbette ki Rusya ile birlikte.

Amerika'ya göre her ne kadar Suriye Irak İran Libya rejim sorunu gibi görmeye çalışsa da asıl sorunun doğu Akdeniz'de bulunan dünyanın en değerli petrollerininve bu petrollerin koridor oluşturarak Basra körfezi'nden dünya piyasasına nasıl ulaşabileceği sorunu'dur.

Bunu bugün doğu Akdeniz'de Türkiye'nin de içinde bulunduğu batı ülkelerinin ağırlıkta olduğu petrol arama gemilerinden anlıyoruz.

ABD ve perde arkasındaki Rusya ile birlikte örgütlemiş oldukları PYD/IŞİD/El-Nusra/DEAŞ gibi paralı örgütleri hem kendi içinde birbirleriyle hem de 15 temmuz kanlı darbe girişimini CIA/FETÖ işbirliğiyle gerçekleştirerek bu terör örgütleriyle askerlerimizi karşı karşıya getirmiş ve Mümbiç Afrin gibi Basra körfezi'ne koridor açılabilecek şekilde terör örgütlerinden arındırılmıştır.

Amerika, 'Kürt koridoru' adını vererek Irak ve Suriye'li Kürt insanlarını kandırmaktan başka bir şey yapmadığını görüyoruz. O koridorun asıl adı ABD koridoru'dur.

ABD ve Rusya'nın petrol tuccarlarının projesidir aynı zamanda son 8 yıl içinde yaşanmış olan olaylar. Uçak düşürme olayından Rus ateşe'nin öldürülmesine kadar hepsinde CIA'nın parmağı olduğu aşikar.

Suriye'li Türkmen'lerin topraklarını terkederek ülkemize misafir edilmeleri de ABD'nin dolaylı yaptırımıdır koridor bağlamında.

Tüm bu 8 yıl içindeki gelişmelerden sonra ülke S-400'lerin alımına mecbur bırakılmıştır savunma gerekçesiyle.

ABD ekonomik yaptırımlar uygulamaya koyacakmış S-400'lerin alımından dolayı. Hepsi yalan yanlış haberden ibaret. Dedim ya ABD ile Rusya birlikte hareket ediyorlar. F-35'leri de satın aldıracaklar daha sonra!

Sıfır sermaye ile iş kurarak ülke kalkınmasına destek veren reel sektör benzeri Türkiye gibi dünyada benzeri yoktur. 

Hal böyle olunca da dünyadaki petrol silah dolar borsa tuccarlarının iştahı kabarıyor. Durum bu kadar net!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..