Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '15

 
Kategori
Güncel
 

Bu kadını da öldürdüler...

Bu kadını da öldürdüler...
 

Değer Derin


İşte bu kadını da öldürdüler!
 
 Ona kıydılar... 
 
5 Mayıs 2015 günü, sabaha karşı İstanbul’daki evinde katledilen müzisyen Değer Deniz’i hatırlıyorsunuzdur. Öldürüldüğü dönem yandaş medya tarafından cinayetin vahşetindense Değer Deniz’in bir kadın olarak yalnız yaşadığından dem vurulmuştu.
 
İşte bu kadını öldürdüler!
 
Bu kadın 39 yaşındaki müzisyen Değer Deniz…. Vahşice katledildi.   Uyuşturucu kullanan bir sapık, balkonundan giriyor, şiddet uyguluyor, tecavüz ediyor sonra da öldürüyor. Bir kısım medya” O da yalnız yaşayan bir kadın olmasaydı! Diye yazdı. ’Yalnız yaşayan kadınların başına böyle şeyler mi gelmeli’ demeye getirdi. Bir kısım medya da “Şeytan ayini yapıyorlardı” diye uydurdu. Bir kısmı da ‘adi bir hırsızlık’ dedi. Maalesef ki bu da bir kadın cinayetidir.
 
Kadına nefreti körükleyen toplumsal bir düzenimiz var... Eğitim, ekonomi, hukuk, dini yargılarımız ve taassubumuz gerekli ortamı yaratıyor merak etmeyin... Böyle cinayetler olunca gösterilen şaşkınlığa asıl şaşırıyorum.
 
Tahrik indirimi için uydurmayacakları yalan yok…
 
Ancak gerçek, iddialarda ve yalan yanlış haberlerde yansıtıldığı gibi değildi. Dosyaya getirilen gizlilik kararıyla gerçekler kamuoyundan gizlenmek istendi.
 
Değer Deniz kendi ayakları üzerinde duran, bir kadın olarak tek başına yaşayabilen, üreten, müzik dünyasının içinde kendine yer bulabilmiş, güçlü bir kadındı, kadınmış...
 
Bu hepimizin başına gelebilecek bir olay. Sırf karanlık sokaklarda değil, gece geç saatte dışarıdayız diye değil, toplu taşıma aracını kullanıyoruz diye değil, kısa etek giydik, dekoltemiz var diye değil, kendi evimizde hiç tanımadığımız bir erkeğin şiddetine maruz kalmamız mümkün. Bunun mümkünlüğü bir kadın olarak yaşamanın en büyük gerçeği ve bunu engellemek için yapılan hiçbir toplumsal çalışma yok!
 
 
Toplam blog
: 137
: 2242
Kayıt tarihi
: 19.02.13
 
 

05 Ekim Ankara doğumluyum. Okumayı, yazmayı, insanları dinlemeyi seviyorum. Kişisel blogumda her ..