Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Bu kez olmadı

Bu kez olmadı
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Futbol garip bir oyun. Kazakistan maçını uzatmanın son saniyelerinde Arda’nın attığı serbest vuruş golüyle kazanan Türkiye, Avusturya maçında ise yine uzatma dakikalarında aynı Arda’nın kaçırdığı penaltı ile galibiyetten oldu. 

Bu işin rastlantısal tarafı. Şimdi diğer açılardan bakalım. 

Türk Milli Takımının maç öncesi en büyük sorunu eksik oyunculardı. Bu nedenle Yekta, sürpriz bir şekilde kendisini ilk on birde buldu. 

Maç iki taraf için de son derece önemli olmasına rağmen durgun geçti. Hatta maçın kimi dakikaları oldukça sıkıcıydı. Bununla birlikte bu durağanlıkta aniden gelişen ataklar tehlikeli oldu. Özellikle ilk yarıda Avusturya bu şekilde pozisyonlar buldu. 

Türk Milli Takımı da maç içerisinde tehlikeli pozisyonlar yakaladı. Burak’ın direkten dönen kafası, Arda’nın kaçırdığı penaltı ve hemen ardından yine direkten dışarı çıkan topumuz akıllarda kalacak pozisyonlardı. 

Bununla birlikte yine iyi oynamadığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Elbette oyuncularımızı etkileyen faktörler var. Şike soruşturması, liglerin başlamamasından kaynaklanan maç eksikliği, bunun getirdiği fiziksel güçsüzlük ve yine büyük oranda bundan kaynaklanan sakatlıklar. 

Ancak ne olursa olsun profesyonel oyunculardan böylesine hayati bir maçta daha fazla performans bekliyor insan. 

Hiddink tek oyuncu değişikliği yaptı. Bu değişikliği de 90+ 3’ de yaptı. Gökhan Töre oyuna girdi ve maç bitti. 

Hiddink başka oyuncu tercihleri deneyebilirdi, oyuncu değişiklikleri ile oyuna müdahale edebilirdi… 

Ama sonuçtan O da memnun. Zaten temel planı beraberlik üzerineydi. 

Sonuçta maç 0- 0 bitti. Türkiye kağıt üzerinde kârlı gözüküyor. Oysa ikinciliği perçinleyebilirdik. Kalan iki maçımız Almanya ve Azerbaycan ile. Şu anda en iyi ikinci olma şansımız yok gözüküyor. Eğer grubu ikinci bitirirsek play- off oynayacağız. Bu futbolla play-offta başarılı olur muyuz, bilmiyorum. 

İçimizde büyük umutlar, gözümüzün önünde ise kötü bir futbol var! 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..