Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Bu ne ikiyüzlülük? Galatasaray 1 – Schalke04 1

Bu ne ikiyüzlülük? Galatasaray 1 – Schalke04 1
 

Yaklaşık yirmi gündür günlük gazetelerin spor sayfalarını veya futbolu tek spor sanan sözde günlük spor gazetelerine bir bakınız. Kerameti kendinden menkul bir yığın hakem eskisi, futbolcu eskisi maç yazıcısı sanki çok iyi biliyorlarmış gibi bir çizgide birleşmişti. Galatasaray Schalke04 ü parçalar. Kötü gününde bile olsa en az birkaç gol atıp turu garantiye alır.

Nasıl ki bir kişiye kırk gün “deli” denirse deli olurmuş, gazetelerin her gün durmadan pompaladığı bu akıldan izandan yoksun, sırf bir kısım seyircinin duygularına hitap eden haberlerle aynı kendileri gibi bir kamuoyu oluşturdular. Her zaman her yerde sesi en çok çıkan Terim’in bile bu yüksek sesli koro içinde “durun yapmayın, Schalke04 ciddi bir rakiptir” biçimi uyarıları kaynadı gitti. Maç başladığında herkes Galatasaray’ın kaç gol atacağı tartışmasında idi.

Ancak gerek Galatasaray seyircisini kandırmaya programlanmış bunca yazıcı maç bittiğinde ne mi yaptılar. Sakın yazarlığı bıraktılar veya kamuoyundan sizi birkaç gazete satılsın diye kandırdık deyip özür dilediler sanmayın. Hepsi birdenbire nasıl olduysa rakibin Alman ekolünün ciddi bir temsilcisi, sakin, ayakları yere basan bir takım olduğunu hatırlayıverdiler. Bu yapılanlar başta Galatasaray seyircisine, yavaş adımlarla giden futbolumuza saygısızlıktır, ihanettir. Tabii bir yandan kendi, bir yandan da patronlarının kesesini düşünen, spor ahlakı denen bir şeyi tanımayan bu zavallılar muhteşem pişkinlikleri ile yine karşımızdalar. Bu günden itibaren Almanya’da tribünleri dolduracak Türk seyirciler sayesinde maçı farklı bir skorla olmasa da kesin kazanacağımızı yazıp, insanların duygularını sömürmeye devam edecekler.

Yeri gelmişken Galatasaray seyircisine iki şey söyleyelim. Drogba ve Sneijder dünya futbolunda gerçekten isim yapmış futbolculardır. Galatasaray’dan aldıkları ücretler ise Avrupa ölçeğinde hiç de yüksek değildir. Hal böyle iken neden bu oyuncular Avrupa’nın üst düzey kulüpleri tarafından istenmediler? Hadi bunların sebeplerini o çokbilmiş yazıcılar yazsın. Biz seyirci olarak isimlerin tek başına yeterli olamayacağını bilelim yeter.

İzmir 2013-02-21

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..