Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bu numarayı herkes kaydetmeli

Bu numarayı herkes kaydetmeli
 

Son derece gereksiz, hiç kimseye hiç bir faydası olmayan, magazinel dedikodular, aslı astarı olmayan ucube tartışma konuları, komplo teorileri, felaket senaryoları, seviyesiz, küfürbaz ve külhanbeyi yazar polemikleri ile ülkemiz gündemi meşgul edilip, çay kaşığı içerisinde okyanus fırtınaları kopartılarak sosyal belleğimiz ipotek altına alınırken; o kadar aranmasına rağmen hiç bir öküzün altında bir tane bile buzağı dahi bulunamamış iken maalesef ve çok acıdır ki son derece gerekli ve elzem konular, bizlere, adeta unutturulmak istenmektedir.

Bütün bunlar nereden çıktı şimdi diyeceksiniz? Aslında çok basit gibi görünen ama son derece önemli bir konu, bir yenilik hakkında kamuoyu yeterince bilgilendirilmedi. Konunun önemi nereden geliyor? İnsan hayatıyla direkt ilintili olmasından pek tabi ki.

Kısa süre önce, ülkedeki bütün hastaneler, Türkiye'nin her bir yerinden tek telefon numarası ile ulaşılabilecek şekilde kominikatif bir entegrasyonu gerçekleştirdiler. Tunceli'nin Çemişgezek'inde olsanız da, Aydın'ın Germencik'inde bulunsanız da, acil bir durum anında "444 0 911"i aradığınızda, size en yakın hastane karşınıza çıkıyor ve görüşebiliyorsunuz, ambulans talep edebiliyorsunuz. Tabi hastanelerimizin, bu hizmetin içini ne kadar doldurabileceği ayrı konu, umarım bu yönde de, en azından sözkonusu uygulama yeni adımların atılmasına vesile olur.

Mobil telefonunuzdan aramanız gerekirse; numarayı, sınırları içerisinde bulunduğunuz ilin alan kodu ile birlikte tuşlamanız gerekiyor (0 232 444 0 911 gibi).

Umarım ve dilerim ki bu numaraya hiç birimizin, hiç bir zaman ihtiyacı olmaz ama ya olursa?!

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..