Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '10

 
Kategori
Güncel
 

Bu ödül, verilmesi ve şekli dev adamlara ve yıldızlara gölge düşürdü

Bu ödül, verilmesi ve şekli  dev adamlara ve yıldızlara gölge düşürdü
 

Kayırma ve ayrımcılık hissi veren 28 milyonluk ödül, kamu vicdanını yaraladı.


Abartma ve israf konusunda gözyaşlarını tutamayanlar, AKM binası yenileşmesi için gereken 30 milyon tl nin harcanmasının ne kadar savurganlık olacağından TV programında dem vuran sayın Başbakan basket milli takımı için 28 milyon verirken, aynı cesurlukta davranması gerekmez miydi?. ABD Oyuncularına, NBA yıldızlarına bu birincilik için 25’er bin dolar verildi. (ödülleri yönetmelikte belli olan bir konu bu)

Aynı şekilde sporcunun iyi ahlaklı, dik duruş sahibi olanı bir siyasi önünde bu denli sıradanlaşmamalı, bütün sporcular gerk ülkemizde gerekse de Amerika'da zaten milyon dolarlık sözleşmelerle oynuyorlar.

Kayırma ve ayrımcılık hissi veren 28 milyonluk ödül, kamu vicdanını yaraladı. Yıldızlara düşen, mahkemeye de itiraz edilmiş bu ödüller için gerekeni yapmak, belki o ödülleri hak ettiği şekilde kullanılacak bir yere devretmektir.

Hidayet Türkoğlu'nun turnuva boyunca sevimsizliğe kaçan "hem maddi hem manevi" olarak sloganlaştırdığı düşük düzey kimliği de onun şahsında doğru bulmuyorum. Sporcu, kazanç ve geleceğiyle ilgili planlarında elbette kişisellik yapabilir ama yalakalığa kaçmamalıdır.


Son bir şey, toplumumuzda ödül büyüdükçe, kazanç büyüdükçe, kişi yıldızlaştıkça bu tip ödülleri tümüyle kişiselleştirip alabiliyor. BEnim rastladığım bir çok alanda alınan ödüller (ekstra olanlar elbet) o alanın daha gelişmesi için bağışlanabiliyor.

Şarkı, türkü, pop dünyasında bir de spor dünyasında buna benzer bir şeye rastlamak neredeyse imkansız. Ömrü bu işte geçmiş olan yıldızların kendileri adına, kendi alanlarında dikili tek ağaca rastlamamak insanı üzüyor.

Son dönem konuşmaların en tepesindeki Sezen Aksu'nun her fırsatta kardelen projesine desteğinden söz edilir. Bu, onun bu projeye bir desteği değil projeden profesyonellikle almış olduğu ödeme ile gerçekleşmiştir.

Protestoya karşı zulüm niteliğinde uygulamalar

basketbol finalinde başbakan ve cumhurbaşkanını protesto edenlere zulüm uyguluyorlar, bir çocuğu gözaltına alıp Bakırköy çocuk polisine teslim etmişler. Hani, referandumda evet çıkarsa demokratikleşme ve özgürlükler olacaktı? Doğuda taş atan çocuğa af batıda protestocu çoçuğa göz altı, yazık. Kendileri dışında bir şeyin nefes alışına bile tahammülü olmayan bir siyaset mi Türkiye'yi demokratikleştirecek?

Büyük oyuncu olmak için öncelikle sağlam bir duruş gerekli

Haluk Bilginer ‘Oyuncuların çoğu yavşaktır!' (ne kelimeymiş, girdi hayatımıza çıkmıyor) “Babam öldü ama hala sahneye çıkarım” "yavşaklığına asla inanmam." (ben de hiç inanmadım bu gerzekçe lafa) "Önce insandır önemli olan, oyun değil. Ben babam ölürse sahneye filan çıkmam, k.çımı yesin herkes." (doğru yaklaşım budur)

?
"“Rolümden etkilendim” diyen aktör iki şeydir; ya yalancıdır ya ruh hastası. Hemen tedavi olması lazım, hem de tam zamanlı klinikte yatarak. Öyle “2’de doktorla randevum var” değil, bayağı yatıracaksın onu. Ya da adi yalancının teki. Üçüncü bir şık yok. Manyak mısın?" (gerşekten manyak mısınız? rol, girilen ve çıkılan bişi, hala onda kalma ihtimalin varsa hastasın demektir)

"Oyuncular, ustalık sahibi olmadan efsane sahibi olmaya çok meraklıdır. Eskilerden ‘çook iyi oyuncu’ olarak hatırlanan birçok oyuncunun aslında çok kötü oyuncular olduğuna eminim. Büyük oyuncu olarak hatırlanan birçok isim, aslında kötü oynayan ama efsane yaratmayı becerebilmiş yavşağın tekiydi. Oyuncuların çoğu yavşaktır genellikle." (Oyuncu olmadığım için buna yorum yapamam, bunun ciddi biçimde düşünülmesi gerektiğine inanıyorum, benzer hastalıkları defalarca gözledim)?

 
Toplam blog
: 202
: 994
Kayıt tarihi
: 29.06.07
 
 

Sosyal medya danışmanı, grafik tasarımcı.  ..