Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '13

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Bu ülkede çevrenin görüntüsünü bozmanın cezası niye yok?

Bu ülkede çevrenin görüntüsünü bozmanın cezası niye yok?
 

Mega kentin göbeğinde adamın arsası varmış. Olur, olur da arsana da bakacaksın arkadaş; dağ başı değil burası! Yönetici yok, devlet yok; Kerim Korkut hangi birine yetişsin, hem yetkisi de yok!

Mahallenin çöplüğü, pislik, kokuyor, ot çöp dolmuş, it köpek s…mış, görüntüsü iğrenç… Bu ne lan! Arsasını alır vermem, hazineye kaydederim; kafasını gözünü kırarım valla! Beyefendinin arsası varmış! Sahip olamayacaksa arsası marsası olamaz, sittirsin gitsin! Bu öküzler yüzünden şehrimi kirletemem, görüntüsünü bozamam! Cezayla mezayla uğraşmam! Gıcıklık değil mi adam verir cezayı, boş verir! Mülkiyet hakkı falan tanımam, arsasına el koyarım! Devlet güçlüymüş! İşte burada kullanırım gücümü! AHİM’e gitsin, cehennemin dibine gitsin! AHİM onu haklı görürse AHİM’e de yazıklar olsun!

Adamın evi var. 100 yıllık. Duvarlarından pislikler akıyor. Gecekondu. Çatısı uçmuş. Duvarı yıkılmış. Fareler sokaklara dolmuş. Şehrin ortasında ha! İnanılır gibi değil ya! Fakirmiş, çaresizmiş, ne yapsınmış! Bir kişinin hayatı mı önemli, milyonların hayatı mı? Gitsin köyünde otursun! Ben bu pis, iğrenç görüntüye katlanmak zorunda mıyım?

Tarihi esermiş, Tuzsuz deli Bekir’in şaraphanesi. Dokunamazmışız. Şehrin ortasında her bir yanı eskimiş, paslanmış. Tuvalet gibi kokuyor. Yerim lan senin tarihi eserini. Çok çok önemliyse restore eder birebir yenisini yaparım. Değilse vur kazmayı.

Boyasız, badanasız, kapısı bacası olmayan yıkık, leş gibi kokan, mikrop saçan virane evler… Kötülüğün, pisliğin özgürlüğü olmaz. Çaresizliği de dinlemem, çadır kursun. Sizler Kerim Korkut’u tanıdığınız gün çok ama çok geç kalacaksınız. Bütün herkese evini boyama mecburiyeti getiririm. Şehir yasaları kardeşim, dağ başında oturmuyorsun. İnsanlar senin evinin, boyasız, yıkık, çürük pis duvarlarını seyretmeye mecbur değil. 50–100 lira bir para be. Hem ekonomiye de faydanız olur. Türkiye’de 15 milyon bina var. Binlerce işsize iş alanı açılır.

Devlet kamulaştırmak için ayırmış. Hastane, okul, park yapacak. Ya yapacağın neyse yap, ya bir şey de kullan, ya da etrafını çevir temiz ve düzenli tut. Eşek yaylası değil burası devlet efendi! Halka örnek olacaksın güya. Sen yapmazsan salyalı Niyazi yapar mı?

Sokak köpekleri, kedileri de sorun. Hayvan severler kusura bakmasınlar. Hayvanları o kadar düşünüyorlarsa her biri alsın evine bir iki kedi köpek. Gerçekten çok pisler. Böyle olmaz yani! Ben barınak olayına karşıyım. Köpek ahırı olmaz! Hayvanlar ilgiyle yaşarlar. Hayvanları çok sevdiğini söyleyen insanlarımız var. Durumu uygun olan alsın birer ikişer.

Ve kablolar, baz istasyonları, elektrik direkleri… Kerim Korkut Mega Kentler alt yapısını yaparken bunların hepsini (su, doğalgaz da dâhil) yeraltına alacak. Yerin üzerinde hiçbir şey kalmayacak. Bunlar hem güvenli değiller hem de kendileri de görüntüleri de çok pis. Keza mezarlıklar, trafolar ve daha neler neler…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..