Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sonsuzluk (Osman Özeker)

http://blog.milliyet.com.tr/yasev

15 Eylül '13

 
Kategori
Siyaset
 

Buca yerel seçimlere giderken

Buca yerel seçimlere giderken
 

2014 Yılı Mart ayında yapılacak yerel seçim heyecanı şimdiden siyasi partilerimizi sarmış durumda.

İzmir’imizin en büyük metropol ilçelerinden birisi olan Buca’da da seçim heyecanı ve seçim çalışmaları giderek dozunu arttırmakta, siyasi partilerimizden Buca Belediye başkanlığına aday adayı olmak isteyenlerin yoğun çalışmalarına sahne olmaktadır.

Üç dönem Bucayı yöneten ve son dönemini AKP’de geçiren Cemil Şeboy’un “arı kovanı” operasyonu sonucunda 2009 seçimlerinde aday olmaması sonucu CHP adayı Ercan Tatı ipi göğüslemiş ve halen başkanlığı yürütmektedir.

650 bine yaklaşan nüfusu ile yıllardır köy görüntüsünden ve sorunlarından kurtulamayan Buca halkı 2014 seçimlerinde kendilerini yönetmeye aday olacak siyasi partilerimizin adaylarının vitrine çıkmasını beklemektedir.

Buca’da yerel seçimlere hazırlanan siyasi partilerimizin hali hazır durumlarına bir göz atmak gerekirse;

CHP açıkladığı seçim takvimi doğrultusunda aday adayı başvurularını kabul etmiş, yirmiye yaklaşan aday adayı başvurularını değerlendirmeye almıştır.

Dört yılı aşkın bir süredir Buca’yı yöneten mevcut Belediye Başkanı Ercan Tatı yeniden aday olacağını açıklayarak çalışmalarına başlamıştır.

CHP’den aday adayı olan diğer önemli isimlere gelince;

Levent Piriştina Oktay Gökdemir,Necati İmam,Güngör Kaya,Mehmet Süne, Levent Köstem, Ali Rıza Kaya, Filiz Yaşar gelmektedir.

AKP Genel Merkezinin İzmir’e yerel seçimlerde özel önem verdiği bu anlamda da “ince eleyip sık dokuduğu” aday adaylığı konusunda Buca’yla ilgili bir çok isim dillendirilmekte, ancak henüz resmi başvuru takvimi Ekim ayında başlayacağından AKP Buca Aday adayları hakkında net isimlere ulaşmak henüz zor görünmektedir.

AKP Buca’da aday adayı olarak isimleri dillendirilen adaylara gelince;

Halen AK parti Büyük Şehir Belediye Başkanlına aday olmak için çabalayan Cemil Şeboy, AKP genel merkezinden gelecek talimat doğrultusunda yeniden Buca Belediye Başkan adayı olabileceği kulislerde sık sık dillendirilmektedir.

Mevcut İlçe Başkanı Mustafa Solmaz’ın da aday olmayı düşündüğü ancak kararı genel merkeze bağlı olduğu söylenmektedir.

AK Partinin diğer muhtemel aday adayları arasında Mehmet İlkbahar,Cafer Büyükalmus,Yusuf Kenan Çakar, Mustafa Arslan ve Beytullah Salman gibi isimler zikredilmektedir.

Her dönem bir partiden aday adayı olmayı kendisine meslek edinen İsmail Bekiroğlu da bu kez AKP’de dans etmeye karar vermiş ve AKP’den aday olmanın yollarını aramaktadır.

Buca’da yerel seçimlerde hedefi vurabilecek ve özellikle yerelde CHP’den genelde de AKP’den ümidini yitirmiş Bucalıların önünde alternatif parti gibi duran MHP’ye gelince;

2009 Yılından bu yana ilçe başkanlığını yürüten ve ekibiyle birlikte “Buca’da bizde varız” diyen İlçe başkanı Ali Karakuş’un bu seçimlerde MHP’nin adayı olması beklenmiştir.

Buca siyasetini iyi okuyan ve 25 yıldır Buca’da siyaset yapan Ali Karakuş aday olmak yerine “gemisini yürüten kaptan “ olmayı yeğlemiştir.

Ali Karakuş’un aday olması için başta yönetiminden, Buca halkından yoğun baskılar gelmesine rağmen aday olmayan ve bu seçimlerin çok önemli olduğunu, MHP’nin en az diğer iki parti kadar iddialı olduğunu söyleyen Karakuş;

“Biz 2009 yılından bu yana hedeflerimizi ve stratejilerimizi yerel seçimlere göre düzenledik, mutlaka Buca’da başarıyı yakalayacağız, güçlü ve sevilen bir adayla da belediyeyi alacağız” sözleriyle de kendisine ve ekibine olan güvenini ortaya koymaktadır.

MHP’nin aday adayı başvuruları ile ilgili resmi takvimi açıklanmamasına rağmen kendilerine beşe yakın aday adayı müracaatı olduğunu ifade eden İlçe Başkanı Ali Karakuş; “Şimdilik aday adaylarımızın isimlerini gizli tutuyoruz, zamanı gelince açıklayacağız” sözleriyle de MHP de çalışmaların özenle devam ettiğini açıklamıştır.

Buca’da yerel seçimlerin en güçlü adayı olan bu üç siyasi partimizdeki görüntü şimdilik yukarda izah etmeye çalıştığım görüntüdedir.

Bu üç siyasi partimizin yerel seçimlerdeki şansı, yerel konjektör ve özellikle de Buca halkının düşünceleri ile ilgili tespitlerimizi bir sonraki yazımda değerlendirmek üzere siyasi partilerimize, aday adaylarına başarılar diliyor, yalandan, dolandan uzak, Bucalıların ve Bucanın sorunlarını ortaya koyacak adaylarımızın mutlaka elini taşın altına koymalarını bekliyoruz.

Sonsuzluk (Osman Özeker) 16.09.2013  

 
Toplam blog
: 287
: 3107
Kayıt tarihi
: 11.07.08
 
 

1949 Konya Ereğli doğumlu olup, halen İzmir'de oturmaktayım. A.Ü. Eğitim Fakûltesi mezunuyum  Ata..