Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '13

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Bucak Organize Sanayi Bölgesinde 100’ün üzerinde önemli işletme var

Bucak Organize Sanayi Bölgesinde 100’ün üzerinde önemli işletme var
 

BURDUR VALİSİ YILMAZ, VEKİL YILDIRIM, KAYMAKAM HACIBEKTAŞOĞLU


Burdur'un mermer ihracatı 300 Milyon Doların üzerinde

Vali Yılmaz dün Organize Sanayi Yönetim binasında yapılan Bucak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu toplantısına katıldı. Vali Yılmaz toplantı öncesi yaptığı açıklamada, Bucak organize sanayisinin hızla geliştiğini, Bucak’ta sanayi bölgesine yapılan ilavelerle hem parsel hem de sisteme dâhil olan fabrika sayısında artışlar olduğunu belirtti.

2012 YILI MERMER İHRACATI 300 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE

Vali Yılmaz dün Organize Sanayi Yönetim binasında yapılan Bucak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu toplantısına katıldı. Vali Yılmaz toplantı öncesi yaptığı açıklamada, Bucak organize sanayisinin hızla geliştiğini, Bucak’ta sanayi bölgesine yapılan ilavelerle hem parsel hem de sisteme dâhil olan fabrika sayısında artışlar olduğunu belirtti. Mermercilik sektöründe başarı seviyesinin her geçen gün arttığını vurgulayan Yılmaz, “2012 yılında mermer ihracatının 300 milyon Dolar’ın üzerine çıktığı”nı, Mart ayında Burdurlu mermercilerle Türkiye’nin mermer alanında ana ihracat kapısı olan Çin’deki bir fuara katılacaklarını ifade ederek, “geçtiğimiz aylarda da İtalya’da ki bir fuara katılmıştık. Mermercilik fuarındaki firmaların önemli bir bölümü bizim Burdur ve Bucak firmalarımızdır. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

BUCAK’TA 100’ÜN ÜZERİNDE SINAÎ FİRMASI FAALİYETTE

Valilik sitesinde de yayınlanan habere göre, Bucak Organize Sanayi Bölgesi’nde şu anda 19 adet faal mermer firması olduğunu dile getiren Vali Yılmaz, 9 firmanın da inşaat halinde olduğunu, gelen müracaatların da değerlendirilerek hayata geçirilmesiyle önümüzdeki dönemde toplamda 41 mermer firmasının Bucak’ta katma değer üreteceğini söyledi. Yılmaz, mermer sektörü dışında 7 adet kereste fabrikası, 5 makine fabrikası, 4 süt fabrikası, 2 plastik fabrikası, 1 kaplama, 1 geri dönüşüm plastik fabrikası, en önemlisi de 1 adet doğalgaz çevirimli enerji santrali olmak üzere toplam 21 fabrikanın da mermer dışı sektörde faaliyet gösterdiğini ve Organize Sanayi Bölgesi’nde küçük işletmelerle birlikte toplamda 100’ün üzerinde işletmenin Bucak İlçesine fayda sağladığını sözlerine ekledi.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..