Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
Okunma Sayısı
707
 

Buğday ruşeymi nedir?

Buğday ruşeymi nedir?
 

buğday ruşeymi


Buğday ruşeymi “ buğdayın embriyosu “ “ wheat germ “ olarak nitelendirilen, tohumun üremesini ve çimlenmesini sağlayan kısmıdır.

Buğdayın kalbi ve hayat kaynağıdır.

Lif değeri yüksektir ve tokluk hissi verir.

1000 kg buğday dan ancak 1 kg buğday ruşeymi elde edilir.

100 gr Buğday ruşeymin de :

302 kal. ,26.7 gr protein ,44.7 gr karbonhidrat ,9.2 gr yağ ,15.6 gr lif v.s bulunmaktadır.

Ayrıca buğday ruşeymi Evit,B1 ,B2 ,Niasin ,Folik asit , Demir , Sodyum ,Magnezyum , Çinko içerir.

Buğday ruşeymini nasıl tüketebilirsiniz ?

Soğuk süt ,yoğurt , çorba veya salatalara ekleyebilirsiniz.

Buğday Ruşeymi’nin  Faydaları :

*İçinde bulunan E vitamini sayesinde cildi güzelleştirir

*Vücutta bağışıklık sistemini güçlendirir

*Kanın pıhtılaşmasını önler

*Diyabetli hastalarda damar tıkanıklığını önlemeye yardımcıdır

*Kansızlığı önlemede yardımcı olduğu gibi halsizliğe de iyi gelir

*Sinir sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır

*Doğal afrodizyak özelliği gösterir

Diyetisyen Neslihan AKTEPE

SAHAFÇA bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 53
Toplam yorum
: 8
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 7117
Kayıt tarihi
: 21.11.13
 
 

1971 yılında Adana'da doğdum. İlk, orta ve lise tahsilimi Adana'da tamamladıktan sonra Ankara'ya ge..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster