Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Buğday ruşeymi nedir?

Buğday ruşeymi nedir?
 

buğday ruşeymi


Buğday ruşeymi “ buğdayın embriyosu “ “ wheat germ “ olarak nitelendirilen, tohumun üremesini ve çimlenmesini sağlayan kısmıdır.

Buğdayın kalbi ve hayat kaynağıdır.

Lif değeri yüksektir ve tokluk hissi verir.

1000 kg buğday dan ancak 1 kg buğday ruşeymi elde edilir.

100 gr Buğday ruşeymin de :

302 kal. ,26.7 gr protein ,44.7 gr karbonhidrat ,9.2 gr yağ ,15.6 gr lif v.s bulunmaktadır.

Ayrıca buğday ruşeymi Evit,B1 ,B2 ,Niasin ,Folik asit , Demir , Sodyum ,Magnezyum , Çinko içerir.

Buğday ruşeymini nasıl tüketebilirsiniz ?

Soğuk süt ,yoğurt , çorba veya salatalara ekleyebilirsiniz.

Buğday Ruşeymi’nin  Faydaları :

*İçinde bulunan E vitamini sayesinde cildi güzelleştirir

*Vücutta bağışıklık sistemini güçlendirir

*Kanın pıhtılaşmasını önler

*Diyabetli hastalarda damar tıkanıklığını önlemeye yardımcıdır

*Kansızlığı önlemede yardımcı olduğu gibi halsizliğe de iyi gelir

*Sinir sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır

*Doğal afrodizyak özelliği gösterir

Diyetisyen Neslihan AKTEPE

 
Toplam blog
: 53
: 7137
Kayıt tarihi
: 21.11.13
 
 

1971 yılında Adana'da doğdum. İlk, orta ve lise tahsilimi Adana'da tamamladıktan sonra Ankara'ya ge..