Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '09

 
Kategori
Deneme
 

Bugün 23 Nisan neşe dolamıyor insan

Bugün 23 Nisan neşe dolamıyor insan
 

Trabzon Stadı 23 Nisan 2009 Töreninden


Her bayram stada yapılan törenlere gitmeyi severim. Çocuklarımında bu törenleri kaçırmasını istemem. Bu sabah ta kızımı alarak törenlere gittim. Önce Trabzon il genelinde yapılan resim, kompozisyon, şiir yarışmasında ödül alan öğrencilerin ödülleri verildi. Kompozisyon dalında ödül alan öğrenciler kompozisyonlarını okudular. Ne kadar güzel ifade etmişlerdi duygularını. Kendimi onların yerine koydum en az onlar kadar heyecanlandım.

Gösteri ekibi alanda yerini almış heyecanla bekliyorlardı. Her 23 Nisan’da çocukların sevincini kursağında bırakan yağmurun yerini bu bayram Cumhuriyet güneşi almıştı. Sağımda solumda çocuklar ellerinde bayraklar ve balonlarla neşe içinde Atatürk’ün onlara armağan ettiği bayramlarını kutluyorlardı. Dünyanın en şanslı çocukları olduğunun farkındaydılar. . Dünyada hiçbir lider çocuklarına bir bayram hediye etmemiş, o yüzden tüm dünya çocukları 23 Nisan’da Türkiye’ye geliyorlar.

Öğretmenler günün önemini anlatan yazılar ve şiirler okudular. Onlar okudukça ben sorgulamaya başladım. 2009 yılında her 7 aileden biri yardımla geçiniyor. Kişi başına düşen milli gelir yerlerde sürünüyor. İnsanlar midelerini doyuramadığı için beyinlerini de doyuramıyorlar. Eğitim sistemi sürekli değişiyor. Dünyanın en genç nufusuna sahip bir ülkenin çocukları at yarışı gibi dershaneler gönderdiğimiz için ne sanatçı yetişiyor ne düşünce adamı. Geçenlerde arkadaşıma’ kızın ne yapıyor gitar kursu nasıl gidiyor ‘diye sordum.’ Gitarı bıraktı dershaneye gidiyor’ dedi. Kızının adına çok üzüldüm. İleride iyi bir gitar sanatçısı, yada ses sanatçısı olabilirdi. Ama OKS sınavından yüksek not alması için dershaneye gitmesi gerekiyordu. Çünkü arkadaşları dershaneye gidiyor. Ya doktor ya mühendis olacak. Çünkü tanınan bir sanatçı olmazsa aç kalma ihtimali var. Bu ülkenin sanatçıya ihtiyacı yok. Atatürk ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’. demişti. Kurtuluş savaşının şiddetle devam ettiği günlerin birinde cepheleri teftiş etmektedir. Siperlerin birinde Atatürk arap harfleriyle kurandan ayetlerin yazılı olduğunu görür. Hemen oraya doğru ilerler ve bu yazıyı kimin yazdığını sorar. Oradan askerin biri ürkek bir sesle’ ben yazdım paşam ’ der. Atatürk sert bir sesle ‘derhal hazırlan ve evine git’ der. Atatürk yazının güzelliğine hayran olmuştur ve sözlerini şöyle devam ettirir. ‘Sen büyük bir sanatçısın. Ve cumhuriyetten sonra bize çok lazım olacaksın. Senin burada hayatını kaybetmene razı olamam. Senin yerine şehit olacak Mehmetçiğimiz bulunur’der. Asker gözleriyle Atatürk’ü tazim eder ve atasını selamlayarak ellerinden öper.

Biz böyle bir liderin evlatlarıyız. Ama şimdi çocuklarımız getirdiğimiz durumlara bakalım. Üniversite bitiren genç işsiz. Üniversiteye giremeyenler girmek için çalışıyor. Puanı istemediği yere tutsada açıkta kalma korkusuyla kayıt yapıyor. Sevmediği bir meslek sahibi oluyor. İlk okullarda olanlarda o dershane senin bu dershane senin dolanıyor. İşte bu ülkenin çocukları. Bugün 23 Nisan Neşe dolamıyor İnsan.

 
Toplam blog
: 16
: 888
Kayıt tarihi
: 24.06.08
 
 

43 yaşında evli 2 çocuk annesi Elektronik mühendisiyim. Fotoğraf çekmeyi ve örgü örmeyi çocukları..