Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Bugün bioritminiz nasıl?

Bugün bioritminiz nasıl?
 

http://img515.imageshack.us/img515/4034/bioritimvx3.jpg


Bazı zamanlar kendinizi sebepsiz olarak yorgun hissettiğinizi, aynı şekilde nedensiz olarak karamsarlığa kapıldığınızı veya kendinizi aptal gibi hissettiğiniz oluyor mu?

Yıllar önce bir mesleki seminer programına katılmıştım. Derse girmeden evvel bize ders verecek olacak eğitmeni koridorda gördüğümde papyon kravatlı sessiz, pasif görünüşlü birine benzetmiştim. Ancak bizden yaşça büyük olan eğitmen ders atlatmaya başlayınca, bütün sınıf ağzımız açık bir şekilde kendisini dinlemeye başlamıştık. Kendisi çok iyi bir hitabet gücüne sahipti. Biz onu dalmış dinlerken, birden kovboyların silah çekmesi gibi cebinden hesap makinesi büyüklüğünde bir alet çıkardı ve ben şimdi sizin şu andaki fizik, zeka ve moral durumunuzu söyleyeceğim demişti.

Bioritm sözünü ilk defa o zaman duymuştum. Kendisi sözlerine devam ederek bioritm konusunda bir de örnek vermişti.

O zamanki ABD başkanının bir toplantıya katılacağını öğrenen danışmanları, önceden kararlaştırılan toplantı tarihine itiraz ediyorlardı. Başkan sebebini sorduğunda, danışmanlar, “Efendim o tarih sizin algılamanızın en düşük olduğu tarih, bu toplantıda yanlış kararlar verebilirsiniz. O nedenle bu toplantıyı 15 gün sonrasına erteleyin” tavsiyesinde bulunmuşlardı.

Bioritm tezini destekleyenler, insanın doğum anından itibaren, vücutlarında belirli periyotlarda asit, baz, trioid gibi salgıların oluştuğunu ileri sürerler. Örneğin vücuttaki asitin fazlalığı, vücudun dirençli olduğunu, bazın fazla olduğu zaman moral gücünün yüksek olduğunu, trioid salgısı yeterli düzeyde olunca da insanın kafasının daha iyi çalıştığını yani zeka gücünün yüksek olduğunu anlatırlar.

O zamanlar, 4 işlem metoduyla hocamız bize bunların hesaplanmasını öğretmişti. Şimdi ise bioritm sitelerinde bunlar, doğum tarihlerinizi ilgili tablolara yazdığınızda grafikler hemen karşınıza çıkıyor.

Tabloların okunması ise, dış etkenler haricinde kişilerin o günkü, fizik, moral ve zeka durumlarını gösteriyor. Apsis ekseni üzerindeki grafikler olumlu, eksen altındaki grafikler ise olumsuz durumları yansıtıyor. En kritik durum ise grafiklerin apsis ekseniyle kesiştiği durumlar. O zaman kişiler çok dikkatli olmalılar.

Bazı spor antrenörleri bu konuya özel bir dikkat göstererek, örneğin bir futbol müsabakasında o an bioritm durumu iyi olan oyuncularını tercih edebiliyorlar.

Bazı durumlarda insan yolda yürürken ayağını incitebilir. O anda eğer vücuttaki asit durumun en düşük seviyedeyse ufak bir incinme bir kırığa dönüşebiliyor.

Bioritm hesaplamak için birçok siteler var. Onlardan birisi aşağıda linkini verdiğim, danışman astrolog Haluk Akçam’ın hazırladığı tablo. Doğum tarihlerinizi o tabloya yerleştirdiğinizde, o günkü bioritm durumlarınızı öğrenebilir, örneğin bedensel durumunuz zayıf gözüktüğünde ağır işler yapmamayı tercih edebilir, önemli toplantılarınızı zeka durumunuzun yüksek olduğu zamanlarda yapabilirsiniz.

İlgili site:


http://www.halukakcam.com/B6/Bioritm.htm

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..