Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '12

 
Kategori
TV Programları
 

Bugün Ne Giysem’i Cumhuriyet kazandı!

Bugün Ne Giysem’i Cumhuriyet kazandı!
 

Türbanı ile ayrı bir şıklıkla karşıızdaydı


Vakit buldukça kahve ile beraber izlemekten keyif aldığım bir program ‘’Bugün Ne Giysem’’. Belki fakültede branş olarak da seçmemin de bunda katkısı var. Belki de kadın olmamdan kaynaklanıyor. Bilmiyorum! Rica ederim siz bulun!

İki sezondur seyircinin nabzını oldukça iyi tutan bir program oldu. Uğurkan Erez ile Özge Ulusoy yer değiştirdi. Aralarına Çağla Şıkel Altuğ katıldı. Programda İvana Sert ve Hakan Akkaya hiç değişmeden yerlerini korudu. O kadar izlendi ki yurtdışından yarışmacı akınına uğradı. Bugün Ne Giysem?'in elemeleri hem yurtiçinde hem de yurtdışında yapıldı. İstanbul, Ankara, Bursa, Adana, İzmir, Eskişehir'in yanı sıra yurtdışında da Amsterdam, Paris, Londra, Berlin ve Kıbrıs'ta elemeler yapıldı. Yaklaşık 40 bin kişi ‘’Bugün Ne Giysem?’’ yarışmasına katılmak için başvurdu. Dün gece de Hakan Akkaya’nın açıklamasına göre 5 yabancı ülke ile anlaşıldı. Bu da yeni sezonda gene, yine, yeniden ekranlarda hem yurt dışında hem de yerli ekranlarda kendine yer bulacak anlamına geliyor.

O saatte başka programlara bakıyorum ama dün ayrıcalıklı olarak ekranın başköşesini ‘’Bugün Ne Giyseme?’’ e kaptırdılar. Caner Erdem yönetimindeki Show TV İç Yapımlar ekibi tarafından hazırlanan, tarzına güvenen ve giydiği her şeyi kendine yakıştıran hanımların, "En Şık" seçilmek için yarıştığı 100 bin TL büyük ödüllü "Bugün Ne Giysem" yepyeni yarışmacıları ile tüm hızıyla başladı. Çağla Şıkel Altuğ, her zaman ki zarafeti ile programı sundu. Programda 18 yarışmacı "2012'nin en şık kadını" olmak için birbirleriyle kıyasıya bir yarışa girdi. Tarzına güvenen ve giydiği her şeyi kendine yakıştıran hanımların "en şık" seçilmek için yarıştığı Bugün Ne Giysem'in gala gecesi Grand Cevahir Otel’de yapılan canlı yayınla ekrana geldi. Yüz bin lira ödüllü yarışmanın gala gecesinde, jüri koltuğunda yazar Güneri Civaoğlu, cemiyet hayatının tanınmış ismi Feryal Gürman, modacı Emel Acar ve moda dünyasının önemli tasarımcılarından Canan Yaka ve Erol Albayrak oturdu. Programın backstage'inde ise Uğurkan Erez yer alıyordu.Gecede pop müziğin prensesi Bengü en yeni şarkılarıyla sahnede yerini aldı. Erol Albayrak, Hakan Akkaya ve İvana Sert’in defileleri de geceyi şenlendirdi. Moda avcısı jürisiyle izleyicisine; güzel ve şık giyinmenin yanı sıra trend yaratmanın da ip uçlarını verdi.

18 yarışmacı önce toplu olarak bir dans gösterisi ile ekranda yerini buldu. Birbirinde genç ve güzel hanım efendinin yaptığı dans sırasında 81 yaşına rağmen dinç ve hareketli yapısı ile bir yarışmacı dikkatimi çekti. Bu ‘’Gönlü Genç’’ hanımefendi Rana Özmutlu’dan başkası değildi. Ben tesadüf eseri Rana Hanımın elemeyi nasıl geçtiğini etap etap gördüm. Gerçekten şıktı! Bakalım final akşamı için ne giyecekti? Bugün Ne Giysem Gala gecesi seyirci oyu (sms) ile belirlendi. Show TV izleyicilerinin gönderdikleri sms oylarıyla “Bugün Ne Giysem?” yarışmasının birincisi belli oldu.

Şov sonrası tek tek seyirciye kendilerini beğendirmek için podyuma çıkan 18 yarışmacılar enteresan görüntülere neden oldu. Gecenin ilk kazası her hangi bir kazaya benzemedi.Finalistlerden Serpil Yılmaz isimli yarışmacı podyumda topuklu ayakkabılarının azizliğine uğrayarak yere düştü. Neyse ki bu düşüş görüntüsüne ters düşmedi ve tüm zarafeti ile basamaklara oturuverdi. Kendi kendine kalkmaya çabalarken etrafına mahçup bakışlar altında gülümsemeyi de ihmal etmedi.Podyumların tecrübeli mankeni Çağla Şikel duruma hemen müdahale etti ve yarışmacının yanına gitti.  Genç yarışmacı olaya çok üzüldü ve defalarca özür diledi Serpil" O kadar çaba sarf ettim ki bu yürüyüşü yapabilmek için, şu an kendimden utanıyorum nazar değdi." şeklinde açıklama yaptı.. Jüri üyeleri ise Serpil’i sakinleştirmeye çalıştılar.

Gala gecesinin ilgi odağı olan bir diğer yarışmacısı ise başörtülü aday Ayşe Doğan oldu.  Ayşe Doğan’a ekranda 2 kere rastladım. Finale gelene kadar bütün kostümleri şıklığı yakalamıştı. Ayşe gene şaşırtmadı. Ayşe Doğan, başörtüsünün altına giydiği üstü siyah altı kırmızı kıyafetiyle ilgi odağı olurken, yarışmayı 3. sırada tamamladı. Aslında hüzünlü hikayesi yüzünden yarışmanın birincisi O olsun istedim, ama 3. Olabildi. Allah yolunu açık etsin!

Adaylar arasında ilginç biri daha vardı, Duygu Bak yarışmaya ilk günden beri maskesiyle katılmıştı. Gala gecesinde maskesini çıkaran Duygu güzelliğiyle göz kamaştırdı. Elbisesi çok hoş bir tasarımdı ve jüri üyelerinin de dikkatini çekti. Ama Duygu’nun güzelliği karşısında elbise gölgede kaldı. İzleyenler bu gecede Duygu’yu maskesiz görebildiler.

Diğer ilginç yarışmacı da Rana Özmutlu’ydu. 81 yaşına karşın her seferinden şık ve ölçülü kostümleri ile dikkat çekmişti. Gene başında şapkası, pantolon eteği ile tüm zarafeti ile podyumda göründüğünde jüri ve izleyiciler onun bu cesaretini, kendine olan güvenini ayakta alkışladı. Rana Anne, dünyanın star kostümlerini taşıyan star mankenlerin almadığı kuvvette alkışlar, seyircinin gözyaşları arasında (ben dahil) tabiri caiz ise ‘’Podyumun Tozunu attırdı’’. Çok da hoş, zarif görünüyordu. Özmutlu, ilk 18'deki yarışmacıların tanıtıldığı sırada jürinin hemen hepsinden iltifat aldı. "Cumhuriyet kadını" imajını taşıdığı gerekçesiyle jüriden teker teker övgü dolu sözler alan Özmutlu, Atatürk'ün Batı uygarlığı ile bağlarımızı güçlendirmede istediği "kadıntipi" olarak izleyiciye sunuldu. Hakan Akkaya, tüm sezon zaten bunun altını kalın bir çizgiyle belirterek, konunun üzerine basmıştı. Çünkü Rana Anne, yaşına kafa tutan, dinamik kadın çizgisini hep korudu. Bu arada polemik oluşmasın diye ben bir daha belirteyim; türbanlı genç kadın Ayşe Doğan her zaman (elemenin neredeyse her etabında) Hakan Akkaya’dan övgüler aldı. Final gecesinin elbisesi ise bence de biraz fazla gösterişe kaçıp sade şıklığı yakalamayı başaramadı. Ama Ayşe Doğan finalde de türbanı ile o güzel yüzünün, zarif tavırlarının altını çizdi. Fakat bence elbisesi başarılı değildi.

Yarışmanın sonunda sonuç şu idi;

2012'nin En Şık 1. Kadını Rana Özmutlu
2012'nin En Şık 2. Kadını Duygu Bak
2012'nin En Şık 3. Kadını Ayşe Doğan

Twitter üzerinden büyük yankı bulan yarışmanın final gecesi birinci olan 81 yaşındaki yarışmacı Twitter üzerinde Rana Anne (Teyze) olarak Trend Topic listesine girmeyi başardı. Bunun yanı sıra 100 bin TL ödülü de aldı. İnanın adı açıklandığında herkes ayağa fırladı, gözyaşlarına boğuldu. Ortalık şenlik tadındaydı. Bence gecenin dört ses getiren kadının (benim de dört favorim) üçü tabelada kendine yer buldu.

Hayatta her zaman başa oynamanız dileği ile…

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..