Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bugün Ruhuma ne giydirsem

Bugün Ruhuma ne giydirsem
 

Son zamanlarda artarak giden maddeleşme ve manadan uzak yaşama, malesef sonuçları kötü noktalanan yaşantıları getiriyor... Tüketim çılgınlığı, doyumsuzluk, sevgisizlik ruhu hançerliyor adeta!

Madde peşinde koşma; onu bir araç olarak değil de bir amaç olarak görme, nefse zincir vuramama istenmeyen sonuçlara yol açıyor malesef.

İnsan; seçilmiş, yaratılmış en değerli varlık. Ah bir de farkında olabilsek ! Niçin burdayız?

Amacımız ne? Neler yaparsak sonsuz bir mutluluğa ulaşabiliriz? Kaliteli yaşam bizi nerelere taşır? İşte bu sorulara vereceğimiz cevaplar, bizim bu dünya hayatımızda ve sonrasında çok önemlidir!

Bedenimize bakım yapmak çok önemlidir. Ama biz sadece ve devamlı dışımıza makyaj yaparsak ve kendi ruhumuzu görmezden gelerek yaşarsak bir robotttan farkımız kalmaz. Örnek vermem gerekirse ki çok önemli bir örnek fkrimce. Beden toprak olup gidiyor ama ruhumuz sonsuzlukta... Hangisine yatırım yapmak daha mantıklı sizce?

Televizyon programlarında nerdeyse kafamıza vurarak ne giysek, ne taksak, kaşmıza gözümüze ne sürsek yerine keşke birazda BUGÜN RUHUMUZA NE GİYDİRSEK adlı bir program olsa!

Sevgi dolu bir kalp mesela ruhu zenginleştirir. Birine yardım eli uzatabilmek, bir selam vermek tatlı bir tebessümle, etrafımızdaki insanlara saygılı davranabilmek, kimsenin hakkını yememek, insanların kötü taraflarını değilde birazda iyi olan davranışlarını görebilmek, kalbince sevebilmek vs.sayılabilen tüm güzel davranışlar ruhu besler.

Umarım bedenimize yaptığımız yatırımı, ruhumuzada yapmayı başarırız ve RUHUMUZA HERGÜN GÜZEL ŞEYLER giydiririz... 

 
Toplam blog
: 11
: 810
Kayıt tarihi
: 17.04.07
 
 

Halkla ilişkiler mezunuyum. Okumayı, araştırmayı çok seviyorum. İçimden geldiği gibi yazmak bana ..