Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

zirve özden özpınar

http://blog.milliyet.com.tr/fidanlar

18 Aralık '07

 
Kategori
İlişkiler
 

bülbül

bülbül
 

Bülbülü altın kafese koymuşlar.demiş. Merak etmişler salıvermişler bülbülü. Bülbül çalılıkları buluvermiş.
Herbirimiz bülbülün kafesi gibi umutla sevgiyle kafesler örer içine yerleşiveririz. Toplumun en değerli temel taşıdır aile.

Aile kutsaldır .Aile bireyleri temel değerleri aile içinde görür. İlk eğitim ailede başlar. Onun içindirki bir toplumun ileri seviyede olmasında en önemli etkendir.
Kuşaktan kuşağa geçen öğretiler neredeyse kayboldu. Öğretiler davranışları şekillendirir. İnsanlar durağan değildir. Sürekli değişim yenilik peşinde olmalıdırlar zaten. Düşüncelerde, davranışlarda, duygularda değişimler yaşanır.Buraya kadar tamam. Herşey olağan. Ancak insanların kişilik değişimini anlamak gerçekten zor ve acı.

Ebeveynler nerede hata yapar ki ileride bu acıyla karşılaşır. Acı, mutsuz evliliklerde hayata atılan çocuklarında kendini gösterir. Evlilikte yetişkinler için bir şey söylemek istemiyorum. Ama doğan ve doğacak çocuklar için büyük sorumluluk altında olduğumuzu unutmayalım. Gelecek sağlıklı toplumun yapı taşları olacak onlar.

Örülen kafes gerçekte özde sevgi ve saygı ile kırılmaz. Karşılıklı insani değerlerle donanımlı iki insanın yaptığı kafes gerçektir. Yenilik akımı adına değerlerini kaybeden özde zayıf insanlar bencilliği kadar yakalar yaşamı.
Aradığı kendini bulamayan zavallı haline gelir. Temel değerlerin çok okumakla kazanıldığını sanmıyorum. Anne veya babanın yeterli ilgi , sevgi, güvenini, arkadaşlığını kazanan bireyler temel değerleri almıştır. Yapacakları kafeslerde sağlıklı olacaktır.

Bülbül altın kafes yerine çalılıklarda mutlu ötüyor. Yaşadığımız yer önemli değil. İçimizdeki kafesteki insani değerleri kaybetmemek aile bütünlüğünün sorumluluğu bilincine ulaşmadan kafes örmemek önemli.
Kapıları açık , baskısız, sevgi dolu kafeslerde mutlu bayramlar diliyorum.

 
Toplam blog
: 363
: 353
Kayıt tarihi
: 09.12.07
 
 

Buca Eğitim Enstitüsü mezunuyum. Emekli öğretmenim. İzmir'de yaşıyorum. Adaletin, yalınlığın, sev..