Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bunda da bir hayır vardır

Bunda da bir hayır vardır
 

Biz insanlar yarın hakkında bazı bilgiler edinebilmek için didinip durmaktayız. Fallar; tarotlar; medyumlar; bazı gizli enerji kaynaklarından bilgi edinen insanların kehanetleri gibi. Hep merak merak merak!! Yarın ne olacak? Nasıl bir işim olacak? Kısmetim kimmiş? Başarılı olabilecek miyim? Öyle geniş ve sonsuz bir objeler zinciri insanların bilinmeze seyahat etme arzularını güçlü kılmakta. Bu da bazı çıkar elde etmek için tetikte bekleyen kişilerin iştahını kabartmakta. Burda talebi olan mı suçlu yoksa talebi karşılayan mı?

Kişiye göre yorum farklı olabilir ama bilinen bir gerçek varki insanlığın her evresinde gelecek ile ilgili bilgi edinme arzusu hep var olmuştur ve var olacaktır da. Bu durum dini kurallarca da yasaklanmış olmasına rağmen merak duygusu karşı konulamaz cazibesi ile bizleri ele geçirmekte!! Ama şöyle enteresan bir durumda vardır ki her insan bu tür bilinmezi öğrenme çabasından sonra durupta kendini "Allah hakkımızda hayırlısını nasib etsin" demekten geri alamaz. Sonuçta gelecekte olacak olan orda sabit durur ve bizi bekler ve bunu da ancak bizi yaratan bilir. Bu bir ikilem midir; bence hayır? Çünkü insanın doğasında olan bu merak bizim bir parçamız ama en nihayetinde her şeyin olacağına varacağı inancı kafamızın bir yerinde hep vardır. Bir şey olduğu zaman bundada bir hayır vardır durun bakalım diyen bir gurup insanlar da vardır ki bu kişileri çok iyi anlatan bir hikayeyi dinledim geçenlerde ve bunuda sizler ile paylaşmak isterim. (Bilen varsa baştan söylesin de yorulmayayım:)))

Ülkenin birinde bir kral yaşarmış. Bu kralın en çok sevdiği arkadaşını kendisine danışman ilan etmiş. Her nereye giderse danışmanı olan arkadaşıda onunla gidermiş. Kralın en büyük zevki avlanmak olduğundan sık sık av partileri düzenlerimiş. Tabi ki bizim danışmanda onunla olurmuş.

Bir gün yine ava gitmişler. Ördeklerin peşi sıra giderlerken uygun bir pozisyonunu bulan kral ateşleyivermiş silahını, her nasıl olduysa bilinmez kralın işaret parmağı kopmuş. Danışmanı hemen yanına gelmiş acıdan kıvranan kralın. Çok sinirlenen kral ona:
- "Ne yapacağız şimdi ne olacak?" diye sormuş.
Cevap basitmiş:
- "Dur bakalım" demiş danışman, "bunda da bir hayır vardır." Canı yanan ve canı burnunda olana kral deliye dönmüş bu açıklama karşısında.
- "Nasıl yani? Benim parmağımı kaybetmemde ne hayır olur ki?" diye gürlemiş samimi arkadaşının üzerine. Kralığını konuşturuvermiş oracıkta ve arkadaşını hapse atılması için emir vermiş. Arkadaşıda götürülmeden önce bunda da bir hayır vardır demiş. Kral çıldırmış ama orda yapacak başka da bir şeyi kalmadığı için sarayına dönmüş. Gel zaman git zaman kralın av partileri bir parmağından ve de en sevdiği arkadaşından mahrum bir şekilde devam etmiş. Bir gün ormanın derinliklerinde avlanırken etrafları nerden geldiklerini bilmedikleri yamyamlar tarafından sarılmış ve kralı yanındakiler ile birlikte kabilenin yaşadığı yere götürmüşler.

Belli ki yiyecekler adamları ama elden birşey gelmez. Tam kazan kurulmuş ki birden kralı süzen bir yamyam onun ayrılmasını istemiş. Diğerlerini kazana basıp pişirmişler. Durum karşısında şaşıran kral sebebini sorunca yamyamların gelenekleri gereğince bir uzvu eksik olanı yemediklerini öğrenmiş.

Hemen arkadaşı gelmiş aklına saraya dönünce ilk iş yıllardır içerde yatan arkadaşını çıkartırmak olmuş içinde büyük bir utanç ve üzüntü ile.

Arkadaşı gülümseme ile çıkmış karşısına ve kral olanları anlatmış ona. Daha sonrada özür ve teşekkürlerini iletmiş arkadaşına. Bunca yıldır içerde yattın çok üzgünüm demiş ama arkadaşı bunda da bir hayır vardı demiş. Kral "Yahu bunca yıl zindanda kalmanın nesinde bir hayır?" vardır deyince arkadaşı gülümseyerek "Eğer zindanda olmasaydım senin ile birlikte bu avda olacaktım, bu avda olsaydım şimdide yamyamların midesinde olacaktım" demiş.

Kral da bu gerçeğin farkına varmış. Ve bunda da bir hayır vardır mantığını kendi hayatının her evresine uygulamaya başlamış.

Burda anlatılan bir hikaye idi ama günlük yaşantımızda bu tür olaylar ile karşılaşmayanımız varsa lütfen parmak kaldırsın(silahı ateşlerken koparmadığınız parmağınızı kaldırın lütfen:))) Yani bunda da bir hayır vardır kelimesinin doğruluğu karşısında şaşıran kişilerden bahsediyorum.

Yarın olacaklar bizim kontrolümüzde görünse de o büyük güç ve kudret sahibi enerji bu bizim yaşantımızı düzene koymuş ve yaşam seyrimiz devam etmektedir. Ve biz bu oyunun aktör ve aktrisleri olarak sahnedeki rolümüzü oyunun bizim sahneyi terketmemiz gereken bölümü gelene kadar oynamamız gerektiğini bilmek zorundayız.

Bunca zamandır blog yazmayan bir blogçu olarak birden bu yazıları kaleme almamda da bir hayır olduğunu düşünüyorum.

BUNDA DA BİR HAYIR VARDIR!!!:)))

 
Toplam blog
: 3
: 1048
Kayıt tarihi
: 28.10.06
 
 

Yazmayı ve okumayı seven, nazik aklı başında, kendine güvenen biriymişim...