Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '12

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Burcu'nun Hükümet Nikahı

Burcu'nun Hükümet Nikahı
 

Burcu Göker ve Ebru Tütüncü Eric Jenkins'in evinde düğünden önce


Şikago'dan ancak akşam üzeri yola çıkabildik. İki günde hızlı bir şekilde  Ebru ve Ural'a Şikago'yu gezdirmiş ve tanıtmıştık. Temmuz ayının son günleri idi. Bir gece Eric'in ailesinin oturduğu Portage'de kalacak ve ertesi gün Michigan Gölü kıyısındaki eve doğru yola çıkacaktık. Düğüne 6 gün kalmıştı. Burcu ve Eric 3 hafta  kadar önce Madison belediyesinde nikahlanmıştı. Burcu'nun deyimiyle Hükümet nikahı olmuşlardı. Bu arada bu fıkra gibi olayı da anlatmadan geçemeyeceğim.

Burcu 10 yaşından bu yana Paris'te eğitim görüyordu.14 Yaşından itibaren de devamlı Paris'te oturdu.Bu kadar küçük yaştan beri yurt dışında olması onun bazı şeyleri tam öğrenememesine sebep oldu. Bir gün bana birisinden bahsederken Hükümet Nikahı olmuşlar dedi. Genelde biz böyle bir deyim kullanmayız. Bunu nereden öğrendiğini sorduğumuzda Paris'teki evde uydu anten vasıtası ile seyrettiği dizilerden duyduğunu söyledi. O zaman Burcu'nun ülkesi ile ilgili bazı deyimleri ve olayları öğrenmesinde televizyonun etkisini daha iyi anladım. Her nekadar o zaman ben hükümet nikahı diye bir deyim olmadığını sadece geçerli nikahin devlet tarafından yapıldığını izah ettimse de bu deyim aramızda bir şaka olarak kaldı ve daha sonra bunu tekrarlayıp güldük. İşte Burcu ve Eric de 6 Temmuz 2009 da Madison belediyesinde kendi deyimleri ile hükümet nikahı yapmışlar, iş şimdi 1 Ağustosta yapılacak düğüne kalmıştı.

Akşam hava kararırken Portage'de Eric'lerin evine vardık. Pamela,Pob ve Eric'in kardeşleri Ryan ve Brent bizi kapıda karşıladılar. Ebru ile sanki uzun zamandır tanışırmışcasına sevgi ile kuçaklaşan Pamela hemen sohbete başlamıştı bile. Tabii konu 6 gün sonra gerçekleşecek düğün töreni idi. Hanımlar hemen hazırlıklardan, düğünde giyecekleri giysilerden, saç modellerinden bahsederek hzılı hızlı konuşuyorlardı. Bir yandan da yemek öncesi kahve ve çay ikramı ile yorgunluk gideriliyordu. Bu manzarayı gördüğümde dünyanın neresinde olursa olsun insanların hep aynı olduğunu, aynı olaylarda aynı heyecanları duyduklarını, aynı tepkileri gösterdiklerini fark ettim. Sadece konuşulan diller farklı idi. Eric'lerin evinin, ülkemizin herhangi bir yöresindeki düğün evinden hiçbir farkı yoktu. Bu duygum ve izlenimim daha sonraki günler daha da güçlenecekti.

O gece yemek ve sonrası bu düğün sohbetleri ile çok yoğun geçti. Eric'in Portage'de oturan teyzesinden, halasından ve amcasından başka yakın şehirlerde oturan dedesi, anneannesi, diğer teyzesi ve amcası düğüne Portage'ye gelecekler ve sonra herkes düğün öncesi Michigan Gölü civarındaki düğüne gelecekti. Biz yani Burcu, Eric,Ebru ,Ural ,ben ve eşim bizim için ayarlanan göl kıyısındaki evde, diğer bütün akrabalar ise yakındaki otelde kalacaklardı. Burcu'nun özellikle babaevini, simgeleyen evden çıkması planlanmıştı. Bu ince düşünce bizi çok duygulandırdı. Biz ertesi gün akşam üzeri 6 saatlik bir araba yolculuğu ile kalacağımız eve doğru yola çıkacaktık. Burcu'nun Michigan Gölü kıyısında gelin çıkacağı eve gidişimizi bir sonraki blogda anlatacağım.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..