Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '12

 
Kategori
Anılar
 

Kırk kel adamın sırrı

Kırk kel adamın sırrı
 

Burcu Göker'in Gelin Çiçeği


Bu yazıma başlamadan önce anlatacaklarım için  saçı olmayan beyefendilerden çok özür dilemek istiyorum. Bu anlatacaklarımı sadece komik bir anı olarak kabul ederlerse sevinirim.

Bir gün sonra Micghigan gölü kıyısında gerçekleşecek Burcu Göker ve Eric Jenkins düğünü için havanın serin, kapalı ve rüzgarlı olması sebebiyle kaygı duyduğumu ve bu konuya ertesi gün havanın açması için dua etmekten başka elimden bir şey gelmediğini bir önceki blogumda yazmıştım. Düğün provası sonrası  Pamela'larla bizim evde bu arada bizim ev bir haftalığına bizim için kiralanan ev oluyor, çay içerken aklıma 6 yıl önce uyguladığımız ve belki de havanın açmasına sebep olan komik çözüm geldi. Bunu bir öğretmen arkadaşımız önermiş ve biz hemen tatbik etmiştik. Belki de bu sayede 6 yıl önce Ebru'nun açık havada gerçekleşen düğün törenini yağmursuz, rüzgarsız atlatmıştık.

Çözüm şu idi. 40 Tane kel adamın ismini bir kağıda yazıyorsunuz ve düğünden bir gün önce gelinin çıkacağı evin bahçesinde bir ağacın dalına asıyorsunuz ve bu liste düğünün olacağı sabaha kadar orada kalıyor.

Bu iş çok kolay gözükebilir ama hemen 40 kel adamın ismini bulmak çok zor bir iş. Bir anda aklınıza gelmiyor. Ebru'nun düğününde iki arkadaş bütün günlük gazeteleri açıp tarayarak zorlukla bulmuştuk.

Nedense aklımıza hep saçlı adamlar geliyordu. Ben de Eric'in ailesi ile evde çay içerken bu konuyu Pamela'ya ve diğerlerine nasıl anlatacağımı düşünmeye başlamıştım. Ama başka çerem yoktu. Ya bu saçma olayı onlara anlatacak, yardım isteyecek ve bu listeyi hazırlayacaktık veya Burcu yarınki düğünde rüzgar ve soğuktan üşütüp hastalanacaktı. Evladımın hastalanması fikri bile çok korkunçtu. Kaldı ki her zamanki  gibi Burcu sahip olduğu yoğun programdan ötürü hasta olma hakkına sahip değildi. Düğünden 2 gün sonra biz Türkiye'ye dönecek, Burcu ise  evlilik sebebiyle önceden başvurduğu ve randevu aldığı green card görüşmesini yapacak ve Ağustos'un ilk haftası Eric'le Florida State Üniversite'sindeki görevine başlamak üzere uzun ve zor bir yolculuğa çıkacaktı. Bu durumda bir hastalık bütün programı etkileyebilirdi.

Nihayet bütün cesaretimi toplayıp Pamela'ya olayı kısaca anlattım. Hiç de korktuğum gibi olmadı. Hava durumu konusunda benimle aynı kaygıları paylaşan Pamela'ya sanki bu çözüm bir ilaç gibi gelmişti. Kalktı ve hemen bir kağıt kalem alıp liste yapmaya başladı. Birden odada şu sözler havada yankılanmaya başladı. Bop, kuzen Brendon'un saçı var mıydı, John amcanın kafası kel miydi diye  aile fertlerinden yardım alan Pamela ilk etapta epey kel adam yazmıştı. Düşünebiliyor musunuz dünyanın iki ayrı ülkesinden çocuklarının evliliği sebebiyle birlikte olmuş iki kadın böyle saçma ve komik bir olayı gerçekleştiriyor. Ben de tanıdığım kel adamları listeme ılave ediyordum. Bir ara kel adamlar tükendi gibi geldi ama o ana kadar bizi gülerek izleyen Burcu'nun babası ve Eric'in babasından acil yardım geldi.

Biz bu listeyi hazırlarken Burcu ve Eric bahçede akşam yemeği için mangal yakıyorlar ve bir yandan da kıs kıs bizim halimize gülüyorlardı.

Nihayet listeyi tamamladık. Artık iş akşam hava kararınca bahçede bir ağacın dalına asmaya kalmıştı.O gece ertesi gün havanın güzel olacağı düşüncesi ile hepimiz çok rahat uyuduk. İster yüzde yüz düşünce gücü deyin, ister evrene müsbet mesaj attık deyin. Ertesi gün düğünde harika güneşli ve ılık bir hava vardı. Düğünü organize eden şirket bile bugüne kadar bu kadar güzel bir hava görmedik dediler. Kimbilir belki bizim 40 kel adam listesi işe yaramıştır.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..