Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '12

 
Kategori
Haber
 

Burdur CHP’ den KETBİR’ e “hayırlı olsun!” ziyareti

Burdur CHP’ den KETBİR’ e “hayırlı olsun!” ziyareti
 

Burdur CHP’ den KETBİR’ e “Hayırlı Olsun!” Ziyareti


Burdur CHP il örgütünden bir heyet, bugün (25 Aralık 2012 günü) KETBİR’in kuruluşunu kutlamak için birlik merkezini ziyaret etti. Burdur CHP Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, İl Başkanı Süleyman Erman, Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten ve partili Belediye Meclisi üyelerinden oluşan bir heyet, Burdur Kırmızı Et Üreticileri Birliği (KETBİR’i) ziyaret ederek kuruluşunu kutladılar.
 
Burdur CHP il örgütünden bir heyet, bugün (25 Aralık 2012 günü) KETBİR’in kuruluşunu kutlamak için birlik merkezini ziyaret etti. Burdur CHP Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, İl Başkanı Süleyman Erman, Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten ve partili Belediye Meclisi üyelerinden oluşan bir heyet, Burdur Kırmızı Et Üreticileri Birliği (KETBİR’i) ziyaret ederek kuruluşunu kutladılar. CHP İl Yönetiminin, Burdur KETBİR’in büro açılışının hayırlı olması dileklerini iletmek için gerçekleştiği belirtilen ziyarette; birliğin çalışmaları, ülke ve Burdur hayvancılığı hakkında sohbet edildi. Ziyarette Birlik başkanı, vekil Özkan ve beraberindekilere ‘ALO BİRLİK’ projesi hakkında bilgi verdi. 
 
‘Alo Birlik’ Projesi’ni Destekliyoruz
 
Yapılan sohbette, geçtiğimiz hafta Burdur Yazıköy’de, pilot köy olmak üzere hayata geçirilen ‘Alo Birlik’ projesine değinen Özkan, ‘444 26 96 Alo Birlik Çağrı Merkezi’ni arayarak, test konuşması yaptı. Yapılan görüşmesinin ardından, çalışmaları takdir eden Vekil Özkan, “Bu güzel Proje için elimizden geleni yapmaya hazırız. Olay, hayvancılığa yeni bir bakış açısı getirerek, üreticimizin kendini değerli hissetmesini sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
 
Süt sudan ucuz; üretici ve köylü kan ağlıyor
 
Kendisi de bir veteriner hekim olan CHP Burdur Milletvekili Özkan, “üreticimiz, köylümüz gerçekten kan ağlıyor. Bunu il ve ilçe hayvan pazarlarına gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde de görüyoruz. Süt sudan ucuz ve maliyetler çiftçimizin belini bükmüştür. Şahsım olarak gördüğüm bu manzarayı her fırsatta, Meclis’te dile getiriyorum. Süt gibi, et gibi temel besin kaynaklarımızı üreten üreticimiz, hayvanını yok pahasına satmak zorunda kalıyor. Bu duruma müdahale edilmesi ve üreticimizi korumak için tedbirler alınması gereklidir” dedi.
 
“Hayvancılık Sektöründe Örgüt Kirliliği Var”
 
Özkan konuşmasına şöyle devam etti; “Hayvancılık sektöründeki bir diğer sorun da örgüt kirliliğidir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yaptığı her düzenlemenin arkasından yeni, yeni örgütler kurulmaktadır. Üretici desteklensin diye yapılan her düzenleme, üreticiye ulaşmadan faydasını yitirmektedir.”
 
Üreticimiz Savaş Veriyor
 
Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ve beraberindekilere yaptıkları ziyaret için teşekkür eden Burdur KETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Turan Çayır ise; “Vekilimizin de söylediği gibi, hayvancılık sektörü zor günler geçiriyor. Üreticimiz çaresiz, sürekli artan maliyetler karşısında savaş veriyor. Bizler her platformda üreticimizin içinde bulunduğu bu durumu aktarmaktayız. 2012 zor geçti, umarım 2013 üreticimiz için iyi bir yıl olur” dedi.  
 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..