Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '14

 
Kategori
Futbol
 

Bursaspor : 2 - Galatasaray: 5 . Galatasaray önce öldü sonra dirildi.

Bursaspor : 2 - Galatasaray: 5 . Galatasaray önce öldü sonra dirildi.
 

Bursaspor:2-Galatasaray:5


 Türkiye Zıraat  Kupası'nda TT Arena'da 2-2 biten yarı finalin rövanşında Bursaspor, Galatasaray'ı Atatürk Stadı'nda konuk etti. Orta hakem İlker Meral’in yönettiği, Saat:20.00’de başlayan maçta biletler Galatasaray’lı seyircilere 800 Tl. sı gibi dudak uçuklatan bir fiyata satıldı.. Buna rağmen şöyle böyle 200 kadar Galatasaray taraftarı sahada yerini almıştı.

Takımlar :

Bursaspor:: Frey, Şener Özbayraklı (Ozan Tufan), Serdar, İbrahim, Basser, Volkan, Bekir, Belluschi, Ferhat (Enes Ünal), Yasin Pehlivan( Sestak), Fernandao/.
Teknik Direktör: İrfan Buz

Galatasaray:: Muslera, Sabri, Semih, Hakan, Telles, Veysel, Melo(Ceyhun Gülselam), Selçuk (Umut Bulut),Yekta, Sneijder, Burak.
Teknik Direktör: Roberto Mancini.

Goller :
27.dk. Bursaspor Fernandao ile ilk golünü buldu. (Bursaspor :1- Galatasaray: 0)
33.dk. Fernandao Bursasporun gollerini ikiye çıkardı. (Bursaspor :2- Galatasaray: 0)
45+2.dk. Galatasaray’lı  Sneijder’in golüyle fark bire indi. (Bursaspor :2- Galatasaray: 1)
İkinci Yarı:
50.dk.Selçuk İnal verilen penaltıyı gole çevirdi. (Bursaspor :2- Galatasaray:2)
53.dk. Burak Yılmaz’golüyle Galatasaray’ı öne geçirdi  (Bursaspor :2- Galatasaray: 3)
68.dk.Sabri’nin gönderdiği pasla Burak 4.golü attı. (Bursaspor :2- Galatasaray: 4)
71.dk, Penaltı’dan Felipe Melo’yla 5. gol geldi. (Bursaspor :2- Galatasaray: 5)

Değerlendirme:

Birinci devrede, yeni Teknik Direktörü, İrfan Buz ile  sahada yer alan Bursaspor, adeta tek kale hakimiyeti kurdu ve üst üste gelen şutlar ve goller Galatasaray’ı şaşırttı.

Oysa İkinci devre’de roller değişmişti. Galatasaray’a ne olmuşsa olmuş; bu kez hücum sırası Galatasaray’a geçmişti. Galatasaray bu devrede soldan Sneijder’le ; sağdan Sabri ile çok güzel fırsatlar yarattılar. Ve bol bol gol atarak, Galatasaray’ın Bursa’daki talihsizliğini de yendiler.

Tabii bu iş kolay olmadı. Türkiye’de artık futbol kolay oynanmıyor. İkinci yarıda Galatasaray’lı oyuncuların kafalarında defalarca su şişeleri patladı. Hatta Yekta’nın kaşı bir sert cisimle yarılarak, bir ara tedavi gördü. Bunlar çok ayıp şeyler ama, çoğunlukla hakemler tarafından hoş görülüyor. Hatta bazen görmemezliğe bile geliniyor.

İkinci Devre’de her iki Teknik Direktör de elindeki diğer oyuncuları sahaya sürdülerse de bu konuda İrfan Buz’un yapacağı pek fazla bir şeyi yoktu. Takımı geçen hafta teslim almış bir Teknik direktör olarak oyuncularını pek de iyi tanımıyordu. Elinden geleni yaptı. Bir de maç Birinci Devredeki skorla bitseydi, Bursaspor ve İrfan Buz için şahane bir sonuç olurdu ama, Galatasaray buna izin vermedi.

Burak Yılmaz 84.dk’da, rakip yarı alanda Şamil'e faul yaparak, önce ikinci sarı kart ve ardından kırmızı kart görerek oyun dışında kalması bir basiretsizlikti. Bu yüzden haftaya finalde oynaması güçleşti.

Böylece, Galatasaray, Bursaspor'u deplasmanda 5-2 yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nda finale çıktı. Tebrikler Galatasaray. Tebrikler Mancini… Ama bu yetmez. Biline…

 

 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..