Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Bursaspor Şampiyon olsun, herkes şapkasını önüne koysun

Bursaspor Şampiyon olsun, herkes şapkasını önüne koysun
 

Yıllardır süregelen kısır döngünün büyük takımları ve yönetimlerini rehavete düşürdüğü Turkcell Süper Liginde, artık milyonlarca doları sokağa dökme alışkanlığının sonu gelmeli. Avrupa!'da bu paralarla çok kaliteli bir çok takım oluşturulabilinirken, Türkiye'de kayda değer bir tane dahi çıkartamıyoruz.

Otuz yaşını aşmış, eleğini duvara asmış yıldız eskilerini sırf reklam olsun diye ligimize dolduruyoruz. Bu da yetmezmiş gibi bu tür oyunculara kral muamelesi yapıp her türlü kahırlarına eyvallah diyoruz. Bu konuya büyük umutlarla getirdiğimiz teknik adamlar da dahil. Sayılı birkaç oyuncu hariç emekler, paralar ve umutlar çöpe gidiyor. Doğruları hepimiz görüyor, söylüyoruz. Ancak sanki görmeyen sadece başkanlar ve kurmayları oluyor. Ya da onlar da görüyor ama kulüp üzerinden bu işten herkes payını alıyor. Adı menejer diye geçen bazı soyguncular da dahil.

Onca çabanın ardından alınan oyuncuların elden çıkarılması da ayrı bir dert oluyor. Avrupa'ya kafa tutacak diye beklediğimiz takımlarımızdaki oyuncuları, Avrupa'nın küçük takımları bile elinin tersiyle itiyor. Bi biz enayiyiz bu konuda. Katar Ligi'nden ne farkımız var. Bu devran sürer gider mi ya da bi yerde biter de, kulüp ve milli branşlarda doğru karar ve projelerle hakettiğimiz yerlere gelir miyiz bilmiyorum ama her zamanki gibi umut etmekten de geri kalamıyoruz.

Türkiye Şampiyonluğu kısır döngüsünü kırmaya çalışan Anadolu takımlarından, son 3 yıldır zirveyi zorlayan Sivasspor düşmemek için çırpınıyor. Bu yıl da bu geleneğe son vermek isteyen Bursaspor var. Ancak şahsi fikrimdir ki Bursaspor herhangi bir Anadolu takımıyla kıyaslanamaz. Bursa şehri başta olmak üzere, iş dünyası, taraftarı vs bir çok yönden büyük bir potansiyele sahip. Eğer ki bu potansiyel doğru kullanılır, ortaya büyük başarılar çıkar. Geçen yıl Bursaspor konusunda "Sağlam ellere teslim edildi" demiştik. Bunun meyveleri kısa sürede toplanmazdı, artık etkisini göstermeye başladı. Tabi bu sadece bir başlangıç. Yeter ki Sivasspor'a yapılanlar Bursaspor'a yapılmasın ve sezon sonu takımın önemli oyuncuları büyük takım sevdasına kapılıp takımdan ayrılmasın.

Bursaspor Şampiyon olsun. Öncelikle hakettiği için olsun. Sonra bu tür potansiyele sahip Kayserispor, Eskişehirspor gibi takımlara özgüven gelsin. Sonunda kazanan muhakkak ki Türk Futbolu olur.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..