Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '17

 
Kategori
Kozmetik
 

Burun Ameliyatları’nın Prensi: Op. Dr. Emre İlhan (2. bölüm)

Burun Ameliyatları’nın Prensi: Op. Dr. Emre İlhan (2. bölüm)
 

Burun ameliyatı olmak kişiye özel hayatta ve iş hayatında ne gibi avantajlar sağlayabiliyor?

Günümüzde prezantabl olmak önemli. Birincisi; aynaya baktığında kendinizi daha iyi hissetmenizi ve daha çok beğenmenizi sağlıyor. Kısacası özgüveninizi arttırıyor. İkincisi; bu özgüven artışının psikolojinizde sağladığı olumlu etkiyle işlerinize daha çok konsantre olabilir ve daha başarılı olabilirsiniz. Kafanızdaki burnunuzdan dolayı dışlanma korkusu aklınızdan çıkar. Görsel olarak güzel addedilmemek insanın kaygısıdır. Kaygı ortadan kalkınca, oluşan rahatlama ve özgürlük hissiyle daha çok çalışabilir ve daha başarılı olabilirsiniz.

Burun estetiği ile ilgili zorluklar nelerdir?

Burun estetiği tüm estetik cerrahiler arasında en zorudur. Çünkü yüzün tam ortasındadır. Burun simetrik olmayan gözler, kaşlar ve yanaklar arasında yer almaktadır. Sağ-sol yüz birbirinden çok farklıdır. Sağ burun sağ yüzden, sol burun sol yüzden gelişir. O yüzden orada da bir asimetri söz konusudur. Yüzün ortasında bulunan burun milimetrik hatayı dahi affetmez. Kendisi tam da bu yüzden zor bir ameliyattır. Daha zor olan, yıllar içinde öngörülü sonuçlar almaktır. “Biz ameliyatı öyle bir yapalım ki, bundan 3 sene sonra da aynı kalsın”ı hedefliyoruz. Eskiden bu ameliyatlarda, kemik kırma sırasında, kemiğin şekillendirilmesi noktasında ciddi problem yaşanıyordu. Çünkü biz kemikleri keski ve çekiçle kırıyorduk. Bu aletler kontrollü değildi. Bizim amacımız tüm parametrelerin, ameliyat sırasında kontrolünün cerrahta olmasıdır. İyileşme süreci hiçbir zaman cerrahın kontrolünde değildir. Ancak cerrah olabildiğince çok parametreyi kontrol altına alır ve öngörüyle yaparsa o zaman daha iyi bir sonuç ortaya çıkar.

Sizin kullandığınız ultrasonik tedavi özellikle kalın deri ve ince deride ne gibi avantajlar sağlıyor?

Standart bir ameliyat yapmıyoruz, herkese farklı iş yapıyoruz ve özellikle ultasonik yöntemin bize getirdiği teknoloji; fizikte piezo prensibi olarak adlandırılıyor. Mikron aralıkta mikrometrik olarak titreşen bir metal, bir yumuşak dokuya değdiği zaman onu kesmiyor, onu zedelemiyor; damara, sinire, kasa veya cilde zarar vermiyor. Bir kalem ucu gibi düşünebilirsiniz. Kemiğe değdiğinde, kemiği çok net ve temiz bir şekilde kesiyor. Bu sayede bizler artık burun kemiklerini tam görerek ameliyat ediyoruz. Eskiden tam göremiyorduk, burun ameliyatlarını körleme yapıyorduk. Şimdi tüm kemikleri ortaya koyuyoruz, istediğimiz yerinden kesiyoruz. Peki, bu bize ne sağlıyor? Kalın deride de ince deride de, deriyi tam kaldırdığında tam örtmenizi sağlıyor. Deriyi kaldırıyoruz, burun iskeletini değiştiriyoruz, deriyi tekrar örtüyoruz. Eskiden deri belirli noktadan kaldırılıyordu. Derinin geniş açılması, sadece ultasonik rinoplasti yapmak için bile deri açısından avantaj sağlıyor . Ultrasonik rinoplasti ultrasonik ses dalgalarıyla burun kemiklerinin kesilmesi, şekillendirilebilmesi ve tıraşlanabilmesidir ki bu bir devrimdir. Bunu Türkiye’de ilk biz yaptık, yani ben yaptım. Dünyada da ilk yapan 3 ekibin içindeyiz. Bu alanda dünyadaki en geniş seri bana ait, şu anda 900’ün üzerinde vakamız var ve gerçekten çok iyi sonuçlarımız var. Gene bu konuda dünyada 3 bilimsel yayın varsa, bir tanesi Türkiye’ye ait. Türkiye bu konuda ciddi yol aldı. Çünkü Türkiye’de bu işi bir şekilde herkese öğrettik. Kongreler düzenledik, ameliyatlarımızı ziyaret ettiler, kongrelerde bunlarla ilgili konuşma ve sunumlar yaptık. Sadece Türkiye’de değil, yurtdışında da yaptık.  Bu sayede Türkiye’deki cerrahların da bunu kullanma ve pratiklerine katma şansları oldu. Hala bu sistemi Amerika’da kimse bilmiyor. Türkiye, burun estetiğinde hem Amerika’dan, hem Avrupa’dan  20-25 sene ileridir.

Peki, sizce kimler burun ameliyat olmamalı?

Öncelikle kendisiyle problemleri olan insanlar burun ameliyatı olmamalı. Bu da tabii ki psikolojik bir süreçtir. Çünkü beğeniyle ilgili bir iş ve gerçekten bazen yapması da zor bir iş. İnsanlar kendi limitasyonlarını (sınırlamalarını) çok iyi anlamalı. Bazen hasta bize çok kalın ve elastik olmayan bir deriyle geliyor ve bizden küçük bir burun istiyor. Bu maalesef imkânsız. Çok kalın deri veya elastik olmayan deri çok küçülmez. Çok ince deri ileride her şeyi kusur gibi gösterebilir. Bu yüzden bence kendi getirdiği malzemenin limitasyonlarını anlamayan hasta ameliyat olmamalı.

Yararlı bilgiler

Ülkemizde iyi cerrahlar var. Burun estetiğini düşünen insanlar iyi cerrahları seçerlerse, iyi sonuca da ulaşırlar. En önemli nokta iyi bir cerrah seçmek ve güvendiğiniz insana ameliyat olmaktan geçer. Hiçbir cerrahi sizi mükemmel kılmayacaktır. Dünya üzerinde ne mükemmel bir cerrahi, ne de mükemmel burun vardır. Amacımız kendi yüzümüzde daha iyiye sahip olmak, kendi ruhumuzla daha uyumlu olanı yakalamak olmalı. Bunu isteyen insanlar her zaman mutlu olurlar.

Markalaşma eğitimleri, bireysel ve kurumsal eğitimlerle ilgili bilgi almak ve eğitimlere katılmak için mail atabilir, instagram veya facebook sayfalarından eğitim tarihlerini öğrenebilir ve katılım sağlayabilirsiniz.

 

ÖĞ.GÖR. TUVANA EROLTU

İnstagram: tuvanaeroltu     

İnstagram: tuvanaeroltuilemarkalasma    

tuvanaeroltu@hotmail.com

 
Toplam blog
: 53
: 143
Kayıt tarihi
: 27.12.16
 
 

Bireysel ve kurumsal eğitimler - kabin memuru mülakat eğitimleri - zarafet eğitimleri - imaj eğit..