Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Burun estetiği ameliyatı ile ilgili kafa karışıklıkları

Burun estetiği ameliyatı ile ilgili kafa karışıklıkları
 

burun estetiği kafa karışıklığı


Burun estetiği ameliyatı popülaritesini giderek arttırmakta. Tüm estetik cerrahi ameliyatları arasında saç ekimini saymazsak açık ara birinci sırada. Hatta google arama sonuçlarına göre saç ekiminden fazla. Çünkü google aramalarında aylık 33000 burun estetiği araması olurken, saç ekimi araması 27000. Bu aramaların hepsi ameliyat oluyor anlamına gelmesin. Ancak konuya olan ilgiyi gösteren önemli bir gösterge.

Burun estetiği ile ilgili internette bir sürü makale ve video var. Her konuda olduğu gibi bu konuda da bilgiye ulaşmak kolaylaştı. Bu ameliyatı yapan o kadar çok doktor var ki, yine o kadar çok bilgi ortada dolaşıyor ki burun estetiği olmak isteyen hastanın kafasının karışmaması mümkün değil. Bu makalemde burun estetiği ameliyatı düşünen hastaların kafa karışıklığına ışık tutacağına inandığım bazı bilgiler vereceğim.

Burun estetiği konusundaki en önemli soru: “ben burun estetiği olmak için uygun bir aday mıyım?” sorusu. Bu sorunun cevabı aslında içinde gizli. Siz burnunuzun şeklinden memnun değilseniz ve ameliyat olmanıza engel kronik bir hastalığınız yoksa burun estetiği için uygun bir adaysınız. Burada önemli olan konu, burnunuzun ameliyattan sonra alacağı şekilden memnun olup olmayacağınız. Maalesef bunu tam olarak bilmek mümkün değil. Photoshop gibi teknolojik araçlarla bir yere kadar son şekli göstermek mümkün ama bence bu yöntem hastayı yanıltabiliyor. Benim uyguladığım yöntem, fiziki olarak size benzeyen hastaların öncesi ve sonrası resimleri ile bir fikir vermeye çalışmak. Bu bile tam neticeyi göstermez. Çünkü her insan, özenle birbirinden farklı olarak yaratılmıştır. Hastaya düşen, güvenebileceği, yaptığı ameliyatlarla ilgili referanslarını gösterebilen, bu örnekleri beğendiğiniz bir cerraha ameliyat olmak. Hele ki elinde bir ünlünün resmiyle gelip, “buna benzemek istiyorum” demek biraz hayalcilik olur.

Burun estetiği ile ilgili bir diğer kafa karışıklığı yaratan konu: estetik cerrahi uzmanına mı kulak burun boğaz uzmanına mı ameliyat olunması gerektiğine dair. Adı üstünde burun estetiği, estetik cerraha olunması gereken bir ameliyattır. Ancak kendini yetiştirmiş, çok güzel burun estetiği yapan kulak burun boğaz hekimi arkadaşlarım da yok değil.

Nefes alma ile ilgili sorular ve sorunlar, burun estetiği ameliyatı ile birlikte gündeme gelmektedir. Ya kişinin burnundaki şekille ilgile memnuniyetsizliği yanı sıra nefes alma ile de ilgili sıkıntısı vardır, ya da ameliyat olduktan sonra nefes sıkıntısı yaşar mıyım diye endişelenmektedir. Başarılı bir burun estetiği ameliyatı sadece güzel bir burun yapmaktan ibaret değildir. Burnun asıl işlevi olan nefesin sağlıklı olmasını veya kalmasını sağlayan bir girişim olmalıdır. Dolayısı ile artık burun estetiği yapan tüm cerrahlar bu konuya da azami dikkat göstermektedirler.

Burun estetiği ameliyatı olunca ameliyat olduğunun belli olmasını istemeyen, yani doğal diye nitelendirilen bir operasyon sonucu isteyen hasta sayısı son yıllarda çok arttı. Burada kafa karışıklığı yaratan şu: “gerçekten doğal görünümlü bir burun yapılabilir mi” sorusu. Evet, gerçekten doğal görünümlü bir burun yapılabilir. Bir konuyu gözden kaçırmamak lazım. Bazı hastalar, ameliyat oldukları belli olsun isterler. Biz plastik cerrahlar biraz insan psikolojisinden anlamak zorundayız. Doğal burun isteyen birine tutupta kaydırak burun yaparsak, o kişinin ameliyat sonrası hayal kırıklığını ve mutsuzluğunu tarif etmem mümkün değil. Tabi bunun tersi de aynı şekilde rahatsız edici. Bu sorunları yaşatmamak için hastamızla ameliyat öncesi detaylı konuşarak beklentilerini iyi anlamamız gerekiyor. Arkasından da yapabileceklerimizi anlatmamız gerekiyor. Bu sayede herkesi mutlu eden bir sonuç ortaya çıksın.

www.defneerkara.com

 
Toplam blog
: 39
: 109
Kayıt tarihi
: 23.10.15
 
 

1975 yılı doğumlu Defne Erkara, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden bö..