Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Burun Estetiği Ameliyatından Sonra İyileşme

Burun Estetiği Ameliyatından Sonra İyileşme
 

burun-estetigi


Burun estetiğiameliyatının ardından duruma bağlı olarak kişiler aynı gün ya da bir sonraki gün taburcu edilebilirler. Operasyondan sonra yüzde morluk, ağrı ya da şişmenin en az seviyede olması için bazı önlemler alınmaktadır. Operasyondan sonraki iki gün boyunca şişlik olsa da sonraki günlerde azalarak kaybolmaktadır.

Burun ameliyatından sonra doktorun yönlendirmesine göre ağızdan beslenme bir süre yapılamaz. Operasyondan sonra yüksek bir hizada yatılması gerekmektedir. Hatta iki yastık üst üste konularak uyumakta fayda vardır. Yüksekte yatmak iyileşmeye katkı sağlar.

Taburcu edilirken doktorunuz kontrol günü için size bir tarih verecektir. Kontrol günleri ihmal edilmemelidir.

Eve döndükten sonra dikkat edilecek bazı önemli hususlar vardır. Yüzünüze ve özellikle burnunuza 1 hafta süresince sert şekilde dokunmamanız gerekmektedir. Diş temizliğini hafif bir şekilde -ikinci günden sonra- yumuşak bir fırçayla yapabilirsiniz.  Burnunuzu kesinlikle sert bir şekilde silmeyiniz. Bu konuda doktorunuzun onayını beklemelisiniz. Burun ameliyatından sonra burundan hafif sızıntılarınız gelebilir. Sızıntılar için doktorunuz size uygun çözümlerden bahsedecektir.

Ameliyat sonrasında sert gıdaların ısırılmaması ve çiğnenmemesi gerekmektedir. Uzun süre boyunca gıdaların formuna dikkat edilmelidir. Ve ayrıca besinler ılık tüketilmelidir. Burnun üzerinde baskı olmaması, şeklin üzerinde olumsuz etki olmaması için 4 ay boyunca gözlük kullanılmamalıdır. Ancak bir hafta sonra lens kullanımına geçilebilir. Ek olarak solaryum ya da güneşten 1 buçuk ay süresince uzak durulmalıdır. Güneş, ödem ve şişliklerin daha geç iyileşmesine neden olur.

Burun ameliyatı sonrasında burnun gerçek şeklini alması 6 ay – 1 sene kadar sürebilmektedir.

 
Toplam blog
: 12
: 192
Kayıt tarihi
: 14.08.17
 
 

Kendim tarafımdan özgün bir şekilde yazılan bilgi verici yazılar paylaşmak istiyorum. Kullanıcıla..