Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Burun estetiğinde üç boyutlu yüksek çözünürlük ile ödem ve morluklara son!

Burun estetiğinde üç boyutlu yüksek çözünürlük ile ödem ve morluklara son!
 

Üç boyutlu yüksek çözünürlük teknolojisi yıllardır çeşitli operasyonlarda kullanılmaktadır. Bugünlerde burun estetiği operasyonları için de uygulanmaya başlanmıştır. Üç boyutlu kamera teknolojisini kullanmak diğer cerrahi tekniklere göre iyileşme sürecini belirgin bir şekilde hızlandırmakta ve milimetrik hesaplamalarla daha iyi estetik görsel görüntü sağlanmaktadır. 

Geleneksel burun estetiği operasyonu genellikle cerrahın alın lambası ile gördüğü görüntüye göre yapılmaktadır. Bu yöntemin en kötü yönü, küçük kan damarlarının ve kas gruplarının cerrah tarafından farkedilmesinin imkansız oluşudur ve bu nedenle kanama ve doku hasarı artar. Bu da iyileşme süresinin uzamasına neden olur. Ameliyat yapılırken zarar verilen doku ne kadar azaltılırsa, şişlik ve morluk o oranda çok daha az olmakta, iyileşme süreci de o oranda  da hızlanmaktadır.

Üç boyutlu kameralar ile çalışmanın en büyük avantajı kesinliktir. Yani yüksek çözünürlüklü kameralar ile doku en ince ayrıntısına kadar görülür ve zarar verilmemesi gereken yapılar daha hassaslıkla korunabilir. Yani milimetrelik damar ve kas yapıları görülebilir. Milimetrelik farklar estetik cerrahide mükkemmel bir sonuç ile vasat bir sonuç arasındaki farkı yaratabilmektedir. 

Üç boyutlu yüksek çözünürlük teknolojisi, hastaya minimum hasar vererek cerrahi prosedürün tamamlanmasını sağlamasının yanında, ödem ve morluğun daha da az olması nedeniyle hastanın işine ve sosyal hayatına hızlı bir şekilde dönmesini sağlıyor. Ancak bu aletler pahalı olduğundan ve kullanmayı öğrenmek için vakit ve özveri gerektirdiğinden her cerrah bu yöntemle burun estetiği operasyonu yapmıyor. Ayrıca bu teknik her operasyon için uygun olmayabilir. Estetik cerrahi hekiminiz sizin için hangi yaklaşımın daha uygun olduğuna sizi muayene ettikten sonra karar verecektir.  

 

Op. Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı 

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..