Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Büyük Dedenizin Instagramı

Büyük Dedenizin Instagramı
 

Fotoğraf kaynak: https://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Graham_Bell Edit: Burak Çabuk


Gelecek dünyalılar çok şanslı. Ellerinde çok büyük imkânlar olacak, geçmişlerine istedikleri an ulaşabilecekler. Düşünsenize büyük dedenizin zamanında instagramda paylaşmış olduğu resimlerine, videolarına bakıyorsunuz. Dedenizin boomerang'ta yapmış olduğu harika videolar, facebook ve twitterda rekor beğeniler ve paylaşımlar almış. Ne kadar da büyük bir gurur ve duygusallık öyle değil mi?

Gelecek dünyalılar hakikaten şanslı, geçmişlerine dair bir çok tarihi kanıtları olacak ve bunlara anlık olarak ulaşabilecekler. Bugün yeniden bir dünya savaşı yaşansa, ulaşabilecekleri arşiv zenginliğini siz düşünün. İnternetin ortaya çıkışı, dünyalılar için 1990'ların ortasından itibaren -öncesini söylemeye gerek yok muhtemelen öncesi ilgi alanınıza girmeyecek çünkü- gerçekleşti. Bu tarihten itibaren internetle değişen ve gelişen dünyada, büyük bir arşiv okyanusu oluşmuş ve oluşmaya da devam ediyor. "Gelecek dünyalılar çok şanslı" görüşü de internetin geleceğe kattığı ve ufak tefek olarak görülebilecek faydalar söylemlerinden sadece biri.    

Dünyalılar 100 yıl öncesinde çok farklıydı, şuan çok farklı ve 100 yıl sonra çok daha farklı olacak. Şuan ki zamanda yaşayanlar olarak bir düşünün; 100 yıl öncesine dair elinize geçen küçük, eski ve yırtık bir fotoğraf kağıdının ne kadar değerli olduğunu. Eski filmleri izlediğinizde halen bir yerlere dalıp gidebiliyorsunuzdur. Değerli büyüklerinizin fotoğrafları halen aile albümlerinizde, gardıroplarınızın iç kısımlarında yada anılarla dolu sandıklarınızın içinde saklıdır. Sizce 100 yıl sonra bugün çekildiğiniz fotoğraflar, videolar o denli anlamlı olacak mı? Ya da sosyal medya hesaplarınızda, örneğin twitter adresinizde veya bloglarınızda yazdıklarınız 100 yıl sonra "aa bu annemin/babamın günlüğü" denilip kızınız veya oğlunuz tarafından sandıktan çıkarılıp okunacak mı?    

Gülümsüyorsunuz biliyorum ve hiç sanmıyorum.    

Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 2
: 683
Kayıt tarihi
: 28.05.16
 
 

Aşikâr Sanat Meşgulü ..